2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél – közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot.

Az NGM közleményében kiemeli: “a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot”.

“A jogszabálytervezetről szóló vita félrecsúszott, ezért visszavontuk a javaslatot” – áll a közleményben. A közlemény szerint a kormány január közepén nemzeti konzultációt indít az internetről.

A kormány célja, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet. “Több százmilliárd forintot fogunk fejlesztésekre fordítani azért, hogy Magyarország Európa élmezőnyéhez tartozzon” – írja az NGM.

Orbán Viktor miniszterelnök reggeli rádióinterjújában úgy fogalmazott: azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert “a vita félrecsúszott”, “nincs meg a közös alap”, hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni.

Az internetadó bevezetése ellen meghirdetett budapesti demonstráció résztvevői mobiltelefonjaikkal világítanak az Erzsébet hídon 2014. október 28-án. – © MTI Fotó: Marjai János

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek