2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételikre

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételikre

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételikre, az eddigi gyakorlattól eltérően azonban nem a felsőoktatási intézményekhez, hanem az Oktatási Hivatalhoz kell benyújtani a kérelmet – közölte Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke. Az idén is egy felsőoktatási intézménybe és egy képzésre jelentkezhetnek a diákok. Az egyetemek és főiskolák a pótfelvételik keretében gyakorlati vagy alkalmassági vizsga letételét kérhetik a jelentkezőktől, amelyeket augusztus 20-a után tartanak. Külön értesítést erről már nem kapnak az érintettek, ezért nekik figyelniük kell annak az intézménynek a honlapját, ahova beadták papírjaikat, illetve elküldték elektronikus leveleiket.
 
Bakonyi László közölte azt is, hogy a hétvégén két napilapban jelennek meg azok a felsőoktatási intézmények, amelyek pótfelvételit hirdetnek. A ponthatárokat augusztus 29-én hozzák nyilvánosságra.
 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…