2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A tranzitzónába hívja Szél Bernadett Deutsch Tamást

A tranzitzónába hívja Szél Bernadett Deutsch Tamást

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő közös tranzitzóna látogatásra hívja Deutsch Tamást, a Fidesz Európai parlamenti képviselőjét.

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő közösségi oldalán nyílt levélben azt ajánlotta Deutsch Tamásnak, a Fidesz EP képviselőjének, hogy a médián keresztül való üzengetés helyett tegyenek egy közös látogatást a röszkei tranzitzónában. Szél azon háborodott fel, hogy Deutsch „jellegzetes ellenzéki füllentésnek” nevezte, amit a képviselő-asszony Bősz Anett szintén országgyűlési képviselővel és kísérőivel tapasztalt a röszkei tranzitban.

–Van egy javaslatom az Ön számára: szeretném megkérni arra, jöjjön el velem a röszkei tranzitzónába! Győződjön meg arról saját szemével is, amit mi a nyilvánosság elé tártunk! Amennyiben ez megtörténik, ha a saját szemével látja, amit én megtapasztaltam, talán Ön is megérti, miért nem lehet szemet hunyni az ottani gyermekek sorsa felett, miért nem szabad elfordítani a fejünket. Látni fogja a rákos kislányt, a siketnéma kisfiút, a sok-sok gyermeket, akiket hónapokon keresztül szögesdrótok között tartanak bezárva.

Ön EP-képviselőként, ha jól értem szavait, már járt más országok tranzitzónáiban – ezt természetesen nem vitatom, de magyar országgyűlési képviselőként én elsősorban azért érzek felelősséget, ami Magyarországon történik, és nem tartom szerencsésnek, hogy az itthoni érdemi cselekvések helyett azzal példálózunk, hogy máshol milyen a helyzet. Számomra alapvetés, hogy gyermekkel így nem bánunk – se magyarral, se más nemzetekhez tartozóval. Kérem, fontolja meg javaslatomat, és beszéd helyett legyen partner a cselekvésben! – írta Szél Bernadett.

A héten Szél Bernadett újból a röszkei tranzitzónában járt, ahová elkísérte Bősz Anett, aki szintén független országgyűlési képviselő. Az ott tapasztaltakat ismét nyilvánosságra hozták, leginkább azt hangsúlyozták, hogy az ott tartózkodók, több, mint fele, 73-an gyermek korúak. Továbbá olyan belülről a röszkei tranzitzóna, mint egy börtön, a melegben nincs hová árnyékba húzódni, a megbetegedő gyermekek orvoshoz jutása is nehézkes és a kicsiket nem viszik ki a természeti környezetbe, pedig vannak, akik már több, mint egy éve ott élnek. További súlyos gond a képviselőnők beszámolója szerint, hogy a felnőttek nem mindig kapnak enni – ami szembe megy az emberi, az emberiességi jogokkal.

Kertész Z István/kép: Szél Bernadett és Bősz Anett fb. oldala.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek