2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A pártok üdvözölték a korai választási időpontot
A pártok üdvözölték a korai választási időpontot

A pártok üdvözölték a korai választási időpontot

A pártok üdvözölték a korai választási időpontotÁprilis 11-ére írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját Sólyom László köztársasági elnök – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. A pártok üdvözölték, hogy az államfő a lehető legkorábbi időpont mellett döntött. A parlamentbe képviselőket delegált pártokat nem érte váratlanul a választások időpontjáról szóló államfői döntés. Sólyom László még decemberben arról beszélt, hogy a lehető legkorábbi időpontra írja ki az országgyűlési választást, így számítani lehetett arra, hogy annak első fordulója valószínűleg április 11-én, második fordulója pedig április 25-én lesz.

Jó hír Magyarország számára, hogy Sólyom László köztársasági elnök a törvény szerinti lehetséges legkorábbi időpontra írta ki az országgyűlési választás első fordulóját – reagált a hírre Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke. A szocialista pártelnök azt mondta, a hivatalos kampány így a lehető legrövidebb ideig tart majd, ezzel kevesebb idő jut arra, „hogy családokat összeveszítsenek, a gyűlöletoffenzívára, a megosztásra, arra, hogy gyilkosnak nevezzék a kormányfőt és hogy bilincsben ábrázoljanak meg nem vádolt szocialista politikusokat, és hogy leveleket hamisítsanak baloldali ifjúsági szervezet nevében”.

A kampányát március 15-én indító Fidesz szerint a magyar emberek 2006 óta várnak az államfő országgyűlési választások kiírásáról szóló bejelentésére, amellyel végre visszakaphatják a jövőről szóló demokratikus döntés jogát. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője elmondta: az emberek várakozása a választások iránt 2006 óta csak fokozódott a megszorító intézkedések, a korrupciós ügyek, a magyar emberek pénzének ellopása miatt

A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint Magyarországon az emberek döntő többsége várja a változást, le szeretné zárni a Gyurcsány-korszakot, és azt is szeretnék, ha a gazdaság megindulhatna a növekedés útján, megújulhatna az ország. Mint mondta, örülnek, hogy Sólyom László ezt a népakaratot döntésekor figyelembe vette, és korai időpontra írta ki a választásokat.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli a köztársasági elnök azon döntését, hogy az országgyűlési választások első fordulóját április 11-re írta ki – közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője. Mint mondta, erre számítottak, hiszen Sólyom László korábban már bejelentette, hogy a lehető legkorábbi időpontra tűzi majd ki a voksolást. Hozzátette: a KDNP, ahogy eddig, ezután is mindent megtesz az emberekért és a változásért.

A Szabad Demokraták Szövetsége tudomásul vette a köztársasági elnök döntését, miszerint az országgyűlési választások első fordulója április 11-én lesz – közölte a párt sajtóosztálya az MTI-vel, hozzátéve: az SZDSZ e döntéshez igazodva kezdi meg kampányát

Az MDF azt tudatta, hogy nem érte váratlanul a köztársasági elnök döntése. Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője kiemelte: az MDF üdvözli azt, hogy a köztársasági elnök a lehető leghamarabbi időpontra írta ki az országgyűlési választásokat. Az MDF tisztességes, hiteles és szakszerű programját változatlanul egy pozitív hangvételű, fiatalos kampánnyal kívánja népszerűsíteni – jelentette ki a szóvivő.

A kormányszóvivő pénteken nem kívánta kommentálni az államfői bejelentést, Szollár Domokos azt mondta, a kormány tudomásul veszi a köztársasági elnök döntését.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…