2022. 08. 17. szerda

Jácint
1 EUR 404 HUF
1 GBP 480 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A magyar-hesseni gazdasági vegyes bizottság újraindítását kezdeményezte Magyar Levente

A magyar-hesseni gazdasági vegyes bizottság újraindítását kezdeményezte Magyar Levente

 A magyar-hesseni gazdasági vegyes bizottság újraindítását kezdeményezte Magyar Levente, a külgazdasági és külügyi tárca államtitkára a Tarek Al-Wazir hesseni miniszterelnök-helyettessel, gazdasági miniszterrel csütörtökön tartott megbeszélésen. A gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, aki egynapos látogatást tett Németországban, a Hessen tartomány déli részén fekvő Offenbach városban, találkozott a miniszterelnök-helyettessel, majd előadást tartott német vállalati vezetőknek a magyar külgazdaság és külpolitika célrendszeréről, magyar befektetési lehetőségekről, utána pedig az Opel székházában munkaebéden vett részt az autóipari nagyvállalat vezetőivel – tudatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Németország Magyarország első számú gazdasági partnere, a két ország gazdasági és kereskedelmi kapcsolatai kiválóak és egyre erősödnek – jelentette ki Magyar Levente a Tarek Al-Wazirral folytatott tárgyaláson, amelyen áttekintették a kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulását.
Az államtitkár kiemelte: Magyarország abban érdekelt, hogy a német gazdaság tartósan növekedjen, mert ha Németország sikeres, akkor Magyarország is az lesz.
Hessen a negyedik legjelentősebb partnere Magyarországnak a német tartományok közül, a tartomány tavaly 9,5 százalékkal részesedett a Németországba irányuló magyar kivitelből. Magyar Levente ezért kezdeményezte a hesseni félnél a Magyar-Hesseni Gazdasági Vegyes Bizottság újraindítását, és jelezte, hogy a magyar-német gazdasági kapcsolatok intenzitása miatt a kormány fontosnak tartja a tartományi szintű párbeszédet.
Magyar Levente programja végeként Wiesbadenbe utazott, ahol találkozott a Henkell pezsgőgyár vezetőivel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek