2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem

A gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem

A tűzesetek megelőzése érdekében a gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Mukics Dániel, az OKF helyettes szóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy a gyertyák és mécsesek a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhatnak. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megnő a tűzesetek száma.

A balesetek leggyakoribb oka – olvasható a közleményben -, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is.

Az OKF azt kéri a lakosságtól, hogy “csak nem éghető alátétre helyezett gyertyát gyújtsanak meg”, a meggyújtott gyertyákat pedig “stabil helyre” tegyék, ahol nem tudnak eldőlni, és nincs a közelükben gyúlékony anyag.

A közlemény óvatosságra inti a halloweent jelmezbe bújva ünneplőket is, hiszen a legtöbb jelmez gyúlékony anyagból készül, és a töklámpások is könnyen okozhatnak tüzet.

A temetőkben megemlékezőknek is óvatosnak kell lenniük, mert nemcsak az avar, hanem az elszáradt, illetve a művirágok is könnyen lángra kaphatnak – közölte Mukics Dániel.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek