2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Gödöllő is megszorításokra kényszerül – A testület döntött

Gödöllő is megszorításokra kényszerül – A testület döntött

Megszülettek a döntések a képviselő-testület ülésén azokról az intézkedésekről, amelyeket a rezsidíjak emelkedése miatt kellett meghozni.
A testület elfogadta az Energiagazdálkodási Munkacsoport által elkészített Energia Veszélyhelyzeti Intézkedési Tervet és felhatalmazza a polgármestert az Intézkedési Tervben foglaltak végrehajtására.
Dr. Gémesi György polgármester az ülésen úgy fogalmazott: Az elmúlt 33 év legválságosabb helyzetében vagyunk, aminek a kialakulásáról nem mi tehetünk.
Hangsúlyozta: A most elfogadott intézkedési terv egy folyamat része, az ebben foglaltakat szükség esetén újratárgyalják, ha a helyzet azt szükségessé teszi.
Kiemelte a gyerekek, az idősek és a betegeket működtető intézmények működése prioritást élvez.
A most elfogadott Energia Veszélyhelyzeti Intézkedési Terv szerint:
– 2022. október 15. és 2023. április 15. közötti időszakban ideiglenesen bezár a GIM-ház, a Civil Ház, a blahai Idősek Napközi Otthona, a blahai napközis tábor, a Kis Muki épülete és a Városi Múzeum kiállító terei.
– 2022. november 1. és 2023. április 15. közötti nem működik a Művészetek Háza, a rendezvényeket más helyszíneken, a tervek szerint a kastélyban és a Királyi Váróban tartják meg.
– 2022. december 20. és 2023. március 15. közötti időszakban a könyvtár csak az alapfeladatát fogja ellátni.
– November 1-jétől pedig a Királyi Váró múzeumként nem fogad látogatókat.
Az energiagazdálkodási munkacsoport javaslatai alapján az alábbi maximális hőmérsékletekkel működnek tovább a városi intézmények:
– A bölcsődékben a nevelési helyiség 22, a fürdők, öltözők 24, az egyéb helyiség 20 fokra fűthetők fel.
– Az óvodák nevelési helyiségeiben, a mosdókban és az öltözőkben 22 fok, a műhelyekben tárolókban és a konyhákban 18 fok, egyéb helyiségben 20 fok lehet.
– Iskolai oktatási intézmények épületei a tankerület által meghatározott fok értékek a meghatározóak.
– A könyvtári kiszolgáló és irodahelyiségeiben 20 fok, a rendezvényteremben 18 fok, az egyéb területeken 16 fok lehet.
– A Városi Múzeum kiállítótereiben az állományvédelem miatt 16 fokot kell biztosítani, az egyéb nem munkavégzésre szolgáló irodák és helyiségek 20 fokra lesznek beállítva.
– Az Egyesített Szociális Intézmény (Ady sétány, idősek otthona) gondozottak ellátását szolgáló helyiségeiben 22 fok, a munkavégzési helyeken 20, a tárolókban, és a konyhában 16, az egyéb helyiségekben 18 fok lesz. Ideiglenesen ide helyezik át a Blahai Idősek Napközi Otthonát is.
– A Forrás Szociális Segítő és Gyermekjőléti Központ ellátást szolgáló és munkavégzés helyein 20 fok, a tárolóban és a konyhában 16 fok lesz a megengedett hőmérséklet.
– A Polgármesteri Hivatal által használt épületek: irodahelyiség 20 fokra, az egyéb terek 16 fokra fűthetők fel.
– A VÜSZI épületeiben az irodahelyiségekben 20 fok, a tároló helyiségekben 5-10 fok, az egyéb helyiségekben 16 fok lesz a megengedett érték.
– A Művészetek Házában novemberig a színházterem, a földszinti konferencia terem, illetve az egyéb, próba végzésre használt terek és helyiségek 18 fokra, az előadásokra maximum 20 fokra fűthetők fel.
– A Piac Kft. iroda helyiségeiben 20 fok lehet, a csarnok nem fűthető.
– A Kalória Kft. irodahelyiségeiben és a konyhában 20 fok lehet, az egyéb helyiségekben a tárolási és a használati módhoz kötött legalacsonyabb hőmérséklet az irányadó.
– Az épületekben a használati melegvíz legfeljebb 50 fokos lehet.
A testület döntött arról is, hogy a korábban a GIM-ház felújítására elkülönített 50 millió forintot átcsoportosítják az Energia Veszélyhelyzeti Intézkedési Terv végrehajtásához szükséges fedezethez a költségvetésbe. Gémesi György polgármester ezzel kapcsolatban azt mondta, ez nem azt jelenti, hogy az épület felújítása elmarad, hanem azt, hogy később kerül rá sor.
A képviselő-testület döntött az Energia Veszélyhelyzeti Fejlesztési Alap, valamint a szociálisan rászoruló családok támogatására Energia Veszélyhelyzeti Működési Alap létrehozásáról. Ez utóbbi részleteinek a kidolgozása jelenleg zajlik.
A rendkívüli testületi ülésen 11 igen szavazattal született egyhangú döntés. Kolozs Csaba (Fidesz-KDNP), Török Sándor (Fidesz-KDNP), Péterfi Gábor (Fidesz-KDNP) és Máthé László (Fidesz-KDNP) nem vett részt az ülésen.
Az ülésre Vécsey László országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) is meghívást kapott, de ahogy korábban, most is azt jelezte: nem tud eljönni, csak egy kioktató levelet küldött maga helyett. Gémesi György sajnálatát fejezte ki, amiért ígéretének ellenére, képviselői mandátumának átvétele óta egyetlen testületi ülésre sem jött el, még most sem, amikor ilyen nehéz a helyzet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek