2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Fehér Gyűrű az áldozatok védelme érdekében

Fehér Gyűrű az áldozatok védelme érdekében

A Miskolci Rendőrkapitányságon a közeljövőben kezdi meg működését az áldozatsegítő szervezet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság épületében 2021. október 15-én megbeszélést tartott Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy főkapitány és Fügedi László a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnöke.

Az egyeztetés során a két fél részéről megegyezés született, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság épületében közös együttműködéssel kialakításra kerül egy iroda a bűncselekmények áldozatainak minél hatékonyabb védelme érdekében.

Az így létrejövő információs ponton közvetlen támogatást, és segítségnyújtást kapnak majd a bűncselekmények vétlen – részben a szociális helyzetük miatt rászoruló – áldozatai és hozzátartozói.

Az iroda további feladata lesz, hogy fellép a sértettek érdekeinek védelmében, információt szolgáltat és pszichikai segítséget nyújt majd, illetve egyes esetekben kisebb anyagi, valamint jogi formában segíti a bűncselekmény áldozatait.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…