2021. 10. 19. kedd

Nándor
1 EUR 361 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Szimulációs technológia segítheti a jövőbeni pénzügyi válságok megelőzését
Szimulációs technológia segítheti a jövőbeni pénzügyi válságok megelőzését

Szimulációs technológia segítheti a jövőbeni pénzügyi válságok megelőzését

Szimulációs technológia segítheti a jövőbeni pénzügyi válságok megelőzésétHogyan alkalmazkodik a gazdaságpolitika ahhoz, hogy 2020-ra az EU lakosságának mintegy negyede 65 évesnél idősebb lesz? Képes-e a közgazdaságtudomány jobban előre jelezni a bankok hitelválságokra adott jövőbeni reakcióit és azoknak a szélesebb értelemben vett gazdaságra gyakorolt hatásait? Hogyan fog működni a gazdaság, amikor a természeti erőforrások megfogyatkozása megnehezíti energiaszükségleteink kielégítését?

Az Európai Bizottság a mai napon áttörést jelentő kutatási eredményekről számolt be, amelyek alapján a közgazdászok gazdasági szimulációs szoftverek használatával megválaszolhatják az említett kérdéseket. A mai napon befejeződött egy, az EU által 2,5 millió euró értékben támogatott kutatási projekt, amelynek eredménye a mozifilmek számítógépes grafikai megoldásaihoz (CGI) hasonló szimulációs technológiát alkalmazó szoftver. Ez a szoftver képes előre jelezni a gazdasági szereplők nagyméretű csoportjai, mint például háztartások és vállalatok, bankok és hitelfelvevők, illetve munkáltatók és munkakeresők közötti kölcsönhatásokat, úgy, hogy a csoportok tagjai valós személyekhez hasonlóan kereskednek és versenyeznek egymással. Azáltal, hogy az egyedi és valós viselkedéssel felruházott szereplők képesek a piac alakulását bemutató kölcsönhatásokba lépni, ezek a hatalmas léptékű szimulációk alkalmassá válnak a jövőbeni társadalmi kihívások kezelését szolgáló új politikák „tesztelésére”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ismét útjára indul a KSH országos középiskolai statisztikai csapatversenye A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2021/2022-es tanévben is megrend…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum