2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Magyar közlekedésfejlesztési beruházásokat támogat az Európai Bizottság

Magyar közlekedésfejlesztési beruházásokat támogat az Európai Bizottság

Összesen hat, a HungaroControl szakemberei közreműködésével kidolgozott és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával benyújtott közlekedésfejlesztési beruházást támogat az Európai Bizottság. A projektek összköltségvetése meghaladja az 1 millió eurót, melyből több, mint 800 ezer eurónyi fejlesztés az Európai Unió Hálózatfinanszírozási Eszköz (Connecting Europe Facility) támogatásával valósul meg. Öt projekt támogatási szerződésének hivatalos aláírására 2017.11.09-én, Tallinban került sor.
FAB CE wide Study of DAM and STAM

Az FRA (Free Route Airspace) tanulmány 2015-ben nyert támogatást, melynek egy következő szakasza, hogy a tervezett regionális „free route” környezetében milyen módon lehet növelni a légtérgazdálkodás és áramlásszervezés hatékonyságát. Az új tanulmány célja meghatározni a működési koncepciót a DAM (dinamikus légtérgazdálkodás) /STAM (rövid távú légiforgalom és kapacitás menedzsment) -ra a FAB CE területén, továbbá előkészíteni a jövőbeni megvalósítást.

A rendkívül innovatív Free Route Airspace (FRA) implementációhoz kapcsolódó tanulmány lényege, hogy a tervezett regionális „free route” környezetben hogyan lehet növelni a légtérgazdálkodás és áramlásszervezés hatékonyságát. A tanulmány célja meghatározni a működési koncepciót a dinamikus légtérgazdálkodás és a rövid távú légiforgalom és kapacitás menedzsment tekintetében a közép-európai funkcionális légtérblokk országaiban. A tanulmány az egyes államokban a nemzeti légtérgazdálkodás harmonizálását is célozza, hogy a free route környezetben is lehetővé váljon a teljes szabad légtérfelhasználást támogató rugalmas légtérmenedzsment.A projektmegvalósítás ideje: 2017.02.07.-2018.12.31.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek