2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Vadon Jani cicája kiborult az új családtag érkezésekor

Vadon Jani cicája kiborult az új családtag érkezésekor

Így stresszelnek a sztárok kedvencei

Sokan még nem is hallottak arról, hogy a macskák is szenvedhetnek szorongástól, stressztől. Pedig ez egy létező probléma, amellyel néha-néha még hazánk hírességei is szembesülnek. Vadon Jani, Horváth Éva, Peller Anna és Lukács Miki a cica stresszre hívták fel a figyelmet egy macskás kávéházban tartott rendezvényen, ahol kedvenceik legsötétebb titkait és viselkedésproblémáit is kiteregették.

Vadon Jani gyerekkora óta imádja az állatokat és rendszeresen segíteni is szokott a rászoruló jószágokon. Amikor a kis Miklósnak nem akadt gazdája, akkor Jani nem tétovázott, hanem hazavitte a szőrgombócot.

„Miklóst egy szelektív hulladékgyűjtőből mentettük ki három testvérével együtt úgy kilenc évvel ezelőtt, de neki már nem találtunk gazdit, így nálunk maradt. Amikor évekkel később új kutyát hoztunk a házhoz, Miklós nehezen viselte a helyzetet: a stressz jeleit mutatta és gyakran került konfliktusba a két állat” – mesélte Jani, akinek idővel sikerült összeszoktatnia kedvenceit, akik mára a legjobb pajtások lettek. Sőt, a macska néha még négylábú barátja fekhelyét is elfoglalja!

Szerencsére Janival ellentétben Peller Anna és férje, Miki megúszták a kutya-cica harcot: állataik kezdetektől jól kijönnek egymással és Annáék kislányával, Annabellával is. Viszont, ha a család elutazik, hazatérve kicsit félve nyitnak ajtót.

„Előfordult, hogy arra értünk haza, hogy a cicák, Zombi és Ghiczyke viselkedése teljesen megváltozott: megkergültek, őrülten rohangáltak fel-alá a lakásban majd elrejtőztek előlünk” – vallotta be Anna, aki a macska stressz tipikus tüneteit tapasztalta kedvenceiknél. „A probléma a távollétünk miatt alakult ki, amelyen úgy igyekeztünk úrrá lenni, hogy még többet foglalkoztunk a cicákkal. A következő utazásunkkor azonban már szeretnénk megelőzni a szorongást és egy párologtató segítségével fenntartani kedvenceink kiegyensúlyozott lelkiállapotát akkor is, ha nem vagyunk otthon” – tette hozzá Miki, aki az anyai örömök elé néző Horváth Évának is ajánlotta a Feliway-t, amellyel többek között a kisbaba érkezése miatt esetlegesen kialakuló macska stresszt is meg lehet előzni.

„A 10 éves örökbefogadott cicám, Macskusz mostanában furcsa vizelési szokásokat vett fel és gyakran rossz helyre pisil. Amiatt lehet, hogy érzi a változás szelét, hiszen új családtag érkezik nemsokára, illetve sajnos egyre kevesebbet tudok foglalkozni vele” – vallotta be Éva, aki tart tőle, hogy kisfia születése után még rosszabb lesz a helyzet, ezért Miki tanácsát megfogadva majd kipróbálja az egyébként állatra és emberre káros hatást nem jelentő terméket a macska stressz megelőzésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most először lesz a GLAMOUR-gála háziasszonya  Ördög Nóra idén először lesz látható a GLAMOUR Women of the Year gála háziasszonyaként, ahol egyben …

További cikkek