2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Galla Miklós "életet lehel" a GM49-be

Galla Miklós „életet lehel” a GM49-be

Galla Miklós "életet lehel" a GM49-beEljött az idő, kedvem van a zenéléshez és úgy tűnik, ismét igény mutatkozik a GM49-re is – mondta Galla Miklós az MTI-nek abból az alkalomból, hogy „életet lehelt” egykori újhullámos együttesébe. „Valójában nem a régi együttes tagjai lépnek fel, hanem fiatal zenészek fognak játszani mellettem. Inkább Galla-koncertnek mondanám, mert bár a műsoron szerepelnek régi GM49-dalok, a többi szám az elmúlt 25 évben általam írt szerzemény, plusz egy világsláger, mert ha valaki kiáll a közönség elé, akkor minimum egy ilyet be kell mutatnia” – közölte a zenészből lett humorista a december 23-iki koncertről, amelyet a fővárosi Szeparé Bisztróban tartanak.

Galla Miklós nem árulta el, melyik világslágert adják majd elő, csak annyit mondott, hogy az eredeti dalt tréfás magyar szöveggel látta el. Az abszurd humor magyarországi meghonosítója kitért arra, hogy nem vetődött fel a régi társakkal való közös zenélés esetleges megszervezése, ezt sok minden nehezítené. Például az, hogy Borza Attila, aki 1981 és 1983 között a GM49 dobosa volt, Norvégiában él. Galla Miklós szerint jobb megoldásnak tűnt mai klubokban gyakorlott zenészekkel fellépni, így talált a Mocsok 1 Kölykök nevű csapat tagjaira, akiket egy gitáros egészít ki.

„Eddig egyszer próbáltunk, az jó volt, mondtam is nekik, hogy így tovább. Ők CD-ről megtanulják a dalaimat és majd néhány próbán összesimítjuk” – tette hozzá. December 23-án a GM49 comeback koncerten elhangzik majd minden nagy régi sláger, így a Brékó, brékó!, a Kötöde, a Bélát itt ne keressék, a Bár lennék súlylökő és az Erdőbe nem megyek.

A GM49 1981-ben alakult és öt éven át létezett, zenéjüket az akkor feltűnő újhullámos stílusba lehetett sorolni (a ska zene meghatározó hatással volt rájuk), szövegeik szokatlanul ironikusak, abszurdak voltak. Klasszikus felállásukban Galla Miklós (ének, gitár) és Borza Attila (dob) mellett Deák Gábor szaxofonozott, Horváth Csaba pedig basszusgitározott. Néhány kislemez mellett csupán egyetlen albumuk jelenhetett meg, az 1985-ös Digitális majális azonban már egy egészen más irányba mutató, a modern technikáról szóló – nem túl átütő – szintetizátor-zene volt

Galla Miklós az MTI-nek azt mondta, most több fellépésük is lesz és elmennek játszani azokba a klubokba, ahová hívják őket. „Sajnos napjainkra a lemezpiac igen elsoványodott Magyarországon, kérdés, hogy attól, ha a produkció a klubokban sikeres lesz, érdemes-e kiadni egy albumot. Nos, én kilincselni nem fogok ennek érdekében, de ha igény mutatkozik, állok elébe” – szögezte le. A humorista a Mikroszkóp Színpad mellett jelenleg a Karinthy Színház A Napsugár fiúk című darabjában is szerepel Koltai Róberttel, és folytatja a zsűrizést a köztévé stand up comedy vetélkedőjében.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most először lesz a GLAMOUR-gála háziasszonya  Ördög Nóra idén először lesz látható a GLAMOUR Women of the Year gála háziasszonyaként, ahol egyben …

További cikkek