2022. 05. 20. péntek

Bernát, Felícia
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Adásban: Pityinger László Dopeman, Varga Livius, Kowalsky Balázs Gyula Kowa!

Adásban: Pityinger László Dopeman, Varga Livius, Kowalsky Balázs Gyula Kowa!

Pityinger László Dopeman: “Amatőrnek ihlet kell, profinak előleg. Szerintem mindig az aktualitásokat kell meglovagolni. Most például írtam egy dalt a ValóVilág 4-ről – egy nagyon szimpatikusat. Szöveget viszonylag könnyen írok, ha megvan a téma. Fogom magam, elkezdek rappelni, és jön a szöveg. Beszélek a mikrofonba – otthon -, és ami tetszik, azt félre teszem. A közélet, az ország helyzete köpi a témákat:

 

Könnyen lesz itt az Alekoszból a nyerő, mert a bolondok közt a félkegyelmű a menő. Közben elviszik a tetőt a fejed fölül, és közben a benzin már négyszáz forintba kerül, mert a helyzet az araboknál felettébb forró, szabadság kell nekik és sör meg …”

 

Varga Livius: “A csíra a legkülönbözőbb élethelyzetekben pattan ki. Motoszkál a fejemben egy gondolat, és egyszer csak egy kulcsmondat – valami – megjelenhet belőle. Van, hogy már egy rímes sor is jön rá – amit aztán vagy elfelejtek, vagy nem. Ha szerencsém van lejegyzem, ha még nagyobb szerencsém van, meg is találom később. Azokban a pillanatokban amikor megírom, akkor valahogy összeáll minden – egy flo jön létre, az idő, és a tér egy kicsit visszább veszi az agarait.

Amikor elkezdek írni – Tibor barátom szavaival élve, amikor seggen csókol minket a múzsa – akkor a gondolatok felgyorsulnak, megindul a folyamat, és jönnek hozzá a szavak. Előtte hosszan lappanghat valami – évekig is -, de amikor egyszer csak bekattan, akkor az lerohan. A legvégén – amikor ez a nagy vihar elmúlik – lehet még szépen csiszolni.”

 

Kowalsky Balázs Gyula Kowa: “Bölcseletek – amelyek több ezer éve kísérik az emberiség történetét – arról szólnak, hogy valójában az élet mögött tudatos tervezés áll. A kézzel fogható – durva anyag – fölött, a szellem áll. A szellem irányítja, dönt az anyagi dolgok fölött. Ha az emberre levetítjük, akkor egy ember teste, és annak körülményei fölött is a saját szelleme dönt. Egy nagy szellemben összetartozunk mindannyian.”

 

Molnár Szabolcs


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sztárok eltitkolt fotói
Mindenkinek vannak olyan fotói amelyeket inkább elrejtene egy titkos fiókba, hogy aztán soha többet ne jöjjenek szembe.       …

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum