2023. 03. 22. szerda

Beáta, Izolda, Lea
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

A Sztárportréban Torres Dani zenész, dalszerző!

A beszélgetésben feltártuk az ecuadori gyermekéveket, a túrázásokat világszerte, és a dal+színjátszást Dani életében. A műsorban egy különösen mély dalról is beszélgettünk, amelynek címe Fátyol:

 „Mindannyian átéltük már, hogy egyszerűen elegünk van, nem bírjuk tovább. Találkoztam már nagyon sok emberrel, akik átélték, hogy nagyon nagy nehézségek vannak, és már többször gondoltak arra, hogy mi lenne ha az egésznek vége lenne. Ekkor az emberen átszalad, hogy tulajdonképpen mit is veszítene el, hogyha feladná.

 

Én abszolút a művészetből élek, és ott amikor az ember a padlón fekszik, még onnan is fel kell állni. Ha már a sírban, még onnan is. Ezt a folyamatot próbáltam meg dalba foglalni. De nem csak ezt, mert a Fátyol arról az örök kérdésről szól, amit mindenki feltesz, hogy mi van a halál után.

 

Ezt a kérdéskört dalban nagyon ritkán szokták elővenni.

 

A halál tulajdonképpen egy változás, egy alapvető változás. Volt már szerencsém találkozni olyannal, aki meghalt és visszajött. Én úgy tekintek a halálra, mint egy változásra, amit egyáltalán nem kell siettetni, úgyis utol fog érni. Addig viszont hozzuk ki a maximumot abból, amiben most éppen vagyunk, annak ellenére, hogy néha vannak pillanatok és pontok az ember életében, amikor úgy érzi végképp nem bírja.”

 

A Fátyol: https://www.youtube.com/watch?v=4DfOJVb9VDA

 

A Fátyol című dal csak 1 azok közül, amelyeket hallhatunk. Torres Dani június 29-én a TNT vendége lesz a Budapest Parkban. A koncertek mellett Danit jelenleg a Bűnbánat, főnév című színműben, és a Mézga Család című zenés színpadi vígjátékban is láthatjuk.

 

„Amikor csak tehetem, azonnal megyek a Budai hegyekbe:

 

Nem is tudom elmondani, hogy mennyire szeretek túrázni. Ilyenkor elengedi az ember azokat a dolgokat, amik az élet nyűgjei, bajai, és csak arra koncentrálok, hogy egyik lépésről a másikra. Élvezem a környezetet, a levegőt, a napsütést. Amikor csak tehetem, azonnal fel a Budai hegyekbe, mert az van most legközelebb, és járom az erdőt.”

https://youtu.be/hxf4nqECdVM

Az anyag felhasználása esetén a forrásmegjelölés: https://sztarportre.hu/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek