2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • A felejthetetlen divatpillanatok estéje volt a 6. KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night

A felejthetetlen divatpillanatok estéje volt a 6. KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night

2019 legvarázslatosabb divateseményén vehetett részt, aki augusztus 19-én Balatonfüredre látogatott: a Blaha utcán mintegy 3000 vendéget és érdeklődőt ejtett bűvöletbe a KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night, amelynek hagyományát a márka 6 éve teremtette meg. Az este, amely a KATTI ZOÓB szerteágazó kulturális szemléletének eredményeként mára összművészeti eseménnyé nőtte ki magát, idén még rendhagyóbb programot tartogatott: a 25 éves márka ezúttal meghívta pályatársát, a NUBU-t, valamint Jurák Bettina, kortárs táncművészt.
A hagyományosan nagyszabású szabadtéri bemutató mögött grandiózus számok rejlenek: a két márka több mint 100 öltözékét 60 modell mutatta be a 150 méter hosszú kifutón, a reformkori utca macskakövein. A háttérben közel 200 ember munkálkodott azon, hogy az este a közönség és a résztvevők számára is egyedülálló élményt jelentsen.

A KATTI ZOÓB márka mottója, “az ellentétek harmóniája”, ezen az estén újabb értelmezést kapott a NUBU meghívásával. A kétféle világ találkozása egy friss kezdet felé is mutathat a kortárs magyar divat életében.

Mindkét öltözéksor egymáshoz is közeli, emberközpontú gondolatot fogalmazott meg, kétféle nyelven: KATTI ZOÓB, mint mindig, most is egy érzelemgazdag, személyes történetet mesélt, múltat és jövőt, üzenete pedig az elfogadás, ennek vált mára jelképévé a divatház által emblematikussá formált szamár motívum. A NUBU új kollekciójának darabjai a belső béke és az önmagunkkal való megelégedés felé mutattak, a ruhák kényelmén és egyediségén keresztül.

A magával ragadó ritmusú, friss lendületű produkció Jurák Bettina lenyűgöző kortárs táncával, a The Green Light című előadás első felével kezdődött, amelyhez a NUBU ikonikus téli kabátját viselte. Először bemutatkozott A teljesség felé címet viselő, 2019/20 őszi/téli NUBU kollekció, amelyben – a rá jellemző fekete, fehér, szürke és bézs színek mellett – a fahéj, a bordó és a púder, valamint az izgalmas anyagtársítások kerültek főszerepbe. Az egymástól eltérő textúrák azonos árnyalatainak keverésével jött létre ezúttal a jellegzetes NUBU monokróm összhatás, a szem és a lélek számára is megnyugtató öltözékekből fakadó harmónia. A szabászattal való kísérletezés, a különféle ruhadarabok egyesítésének eredményei, a komfortot és a funcionalitást megtestesítő hibrid darabok is felvonultak. A kortárs képzőművészeti inspirációt Konok Tamás, festő- és szobrászművész művei adták, aki a geometrikus absztrakció képviselője – vékony vonalakból építkező alkotásai a lírai oldottság felé mutatnak.

Jurák Bettina második tánca a KATTI ZOÓB éjfekete taft ruhájában, új hangulatot nyitott. A monokróm NUBU-világ izgalmas kontrasztba került a KATTI ZOÓB márka szenvedélyes, érzelemgazdag színeivel, légies anyagaival és a színgazdag mintáival.

A 2019/20 őszi/téli KATTI ZOÓB kollekcióval, a modern nő világvárosi öltözékeinek szabásvonalaival 25 év esszenciái keltek életre a kifutón. A geometrikus és organikus formák egységét kereső tervező az ellentétek harmóniájának újabb játékába kezdett. A diagonálisok, vízszintesek és függőlegesek lendületes, geometriára épülő formavilágának másik forrását ezúttal Sonia Delaunay, az 1910-es, 20-as évek kiemelkedő festő- és textilművészének munkássága jelentette.

A  színvilág karakteres, életteli színcsoportjai, köztük a bürökzöld és a habánkék, a parázsvörös és a hagymalila, valamint a salakvörös és a narancssárga perzselő társításai – élettel és érzelemmel töltik fel a hűvösebb szezonok darabjait. Ez a szenvedélyesség fokozódik a kifinomult anyagokkal, köztük a twillel és a tafttal.

A márka ünnepi értelmezésben átalakított, mintaként is visszaköszönő logója ezúttal a szamár motívummal találkozott, amelynek külön személyes története is van a tervező életében. Zoób Kati idén nem csak Fruzsi lányának ajándékozott egy általa készített szamár figurát születésnapja alkalmából: a több mint 30 éves hagyománynak ezúttal „másik gyermeke”, a KATTI ZOÓB márka is részese lett. Az ihlet Geraldine Toucourt, francia festőművész szamár motívumaiból táplálkozik. A játékosságot, életörömöt kifejező minta egy ajándéktárgy-sort is életre hívott: finom kendőket, sálakat, pólókat és bőrtáskákat.

Színek, anyagok, formák, szabásvonalak, kétféle világ találkozásának varázslata kelt tehát életre az idei KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Nighton, ahol a közönség nem csak a 2019/20-as őszi-téli trendeket ismerhette meg, de felejthetetlen divatpillanatoknak is részesévé válhatott.

A 2019-es KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night kulturális fő támogatója a Szerencsejáték Zrt. volt, Jurák Bettina The Green Light című táncelőadása az Imre Zoltán-ARTplacc program keretein belül jött létre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem kerülték el a betegségek Vastag Tamást. A fiatal énekes hatalmas fogyásától mindenkinek leesett az álla, hiszen egy tudományos formulának köszönhe…

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum