2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Zöld Nyíl: túl az ötödik sikeres próbajáraton

Sikeresen „ment le” az ötödik próbajárat is a Zöld Nyíl villamos projekt keretében, immár a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr városrész közötti teljes pályaszakaszon. Az eddigi próbajáratok mind sikerrel vették az akadályt, vagyis a mai, amely reggel 10.00-kor indult és a meglévő – Tiszai pu. – Diósgyőri városrész közötti – pályaszakaszt tesztelte, immár ötödször vizsgázott sikeresen.

A mai próbajárat egy hosszú folyamat lezárását is jelenti: 2010. május 3-án történt első sínátvágás óta ismét villamosok járhatnak a teljes 1-es vonalon, ráadásul egy héttel korábban a tervezettnél. November 7-től tehát megszűnik a „villamospótlózás”, az 1-es és a 2-es villamosok a 2011. november 14-től meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

(Tehát az egy héttel későbbre tervezett, november 14-től érvényes villamos-menetrend november 7-vel életbe lép, mind az 1-es, mind a 2-es villamos teljes, Tiszai pu. – Diósgyőr városrész és Tiszai pu. – Vasgyár közötti szakaszán.)

November 7-től ismét Diósgyőrig közlekednek az 1-es villamosok

2011. november 7-től az 1-es villamosok az eredeti útvonalukon, a Tiszai pu. – Diósgyőr vá. között közlekednek. A villamosközlekedés Diósgyőrig történő újraindulásával párhuzamosan a 69 VP jelzésű villamospótló járat megszűnik, és a 69-es autóbusz ismét Diósgyőr vá. és Berekalja között jár.

Az 1-es villamosok az alábbi megállóhelyeken állnak meg a Diósgyőri Gimnázium után: LÁEV, Zenta utca, Diósgyőr városrész. A Vince utca megállóhely megszűnik.

Az 1-es villamosok menetrendje a menetrendkönyv 23. oldalán található. Érvényessége a menetrendkönyvben feltüntetettel ellentétben nem november 14-én, hanem november 7-én kezdődik, mivel a tervezettnél egy héttel hamarabb indulhat be a villamosközlekedés Diósgyőrig.

Az 1-es, 1A-s autóbuszok november 7-től nem állnak meg a villamospótló (LÁEV VP., Zenta u. VP) megállókban. A Diósgyőri Gimnázium autóbusz megállóhely Diósgyőr irányába visszakerül az eredeti helyére (a régi Kilián vr. megállóba).

Az 1-es, 1A-s, 69-es járatok november 7-től nem vehetők igénybe a villamoson lyukasztott menetjeggyel, illetve villamosbérlettel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek