2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Zivatar – Több térségre másodfokú riasztást adtak ki

A várható heves zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több térségére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnap délután. Több térségben felhőszakadásra is számítani kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a négy megyében már a következő órákban kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet.
A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint jelenleg tizenegy megyében és a főváros területén vannak érvényben figyelmeztetések a várható viharos szél, felhőszakadás, illetve heves zivatarok miatt.
Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád megyében mind a heves zivatarok, mind a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Pest megyében és Budapesten csak a várható felhőszakadás, míg Fejér, Somogy és Veszprém megye területén a viharos erősségű széllökések miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.
A nagyobb tavak közül a Tisza-tónál első, a Velencei-tónál, illetve az egész Balatonon másodfokú viharjelzés van érvényben. A másodfokú viharjelzés arra figyelmeztet, hogy a viharos szél magas és hosszú hullámokat okozhat. Csónak, vitorlás és más vízi sporteszköz nem közlekedhet.
A meteorológiai szolgálat a figyelmeztetésében azt írta: vasárnap és hétfőre virradó éjjel az ország északkeleti, keleti harmadán várható több helyen zivatar. Hétfő hajnalban, reggel inkább már csak a keleti határvidéken lehet dörgés, villámlás. Néhol heves zivatar is lehet, amelyet nagyméretű jég, illetve 90 kilométer/óra feletti szél kísérhet. Helyenként felhőszakadásra is számítani lehet.
Vasárnap és hétfőn az északnyugati szelet főként a Dunántúl középső részén és a Duna-Tisza közén viharos széllökések kísérhetik. MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek