2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Zivatar – Tarolt a vihar Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Hudák Andrea azt mondta: Szentistván településről tizenhét esetben érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére. A helyszínre vonultak a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók, az egri hivatásos tűzoltók, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a katasztrófavédelmi megbízott. Megállapították, hogy a nagy erejű szél tizenhat ház tetőszerkezetében tett kárt, több melléképületre fa dőlt, valamint egy ingatlan lakhatatlanná vált. Ebben az esetben két személyt rokonoknál helyeztek el.

A helyszínen lévő egységek megkezdték a közvetlen életveszély elhárítását, láncfűrész segítségével eltávolítják az épületekre dőlt fákat. A Mezőkövesdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltóparancsnok és a katasztrófavédelmi megbízott folyamatosan egyeztet a kárfelszámolással kapcsolatos feladatokról a polgármesterrel, aki a tetők fóliázását végezteti el – tette hozzá a hivatalvezető.

– MTI Fotó -Tűzoltók bontják a viharban meglazult cserepeket egy ház tetőszerkezetén Szentistvánon, az Akácfa utcában 2013. május 18-án. Nagy erejű szél kísérte az esőzést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, emiatt eddig tizenhét esethez riasztották a tűzoltókat.
MTI Fotó: Vajda János

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek