2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

Víz korlátozás a Miskolci Szilvás utcában

A mai napon a Miskolc, Szilvás utca 2. szám alatt 6 lakásban korlátozták a vízfogyasztást. Ez azt jelenti, hogy ezekben a lakásokban a melegvíz fogyasztásból kizárták azokat a családokat, akiknek vízdíj tartozása 90 napon túli.

Az ivóvíznél pedig korlátozás történt. Az érintett 6 nem fizető család esetében napi 50 liter/fő/nap hideg víz áll rendelkezésre, és természetesen csak a bejelentett ott élők számára. 1 lakásba nem engedték be a vízművek szakembereit, 3 lakásban pedig nem voltak otthon. Ezen a napon a korlátozó intézkedéseket ott tudták elvégezni, ahová beengedték a szerelőket. Ahová nem , ott a jogszabályban meghatározottak alapján kérelmezni fogják a szükséges jegyzői, azonnal végrehajtható határozat kibocsátását és ennek birtokában, egy később egyeztetett időpontban rendőri és hatósági jelenlét mellett fogják a korlátozásokat elvégezni. Az intézkedést a hatályos törvényi és Önkormányzati jogszabályok lehetővé teszik.

A 12 érintett családból 2-vel tudott megállapodni a szolgáltató. Ők részletfizetési lehetőséget kaptak.

–        A korlátozás egyértelmű célja, a kintlévőségek behajtásának felgyorsítása. Ezeket a lépéseket évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni, hiszen az elmúlt három évben nagy mértékben megnövekedett a Miskolc Holding tagvállalatainak kintlévősége. A 180 napon túli lakossági tartozás meghaladja az 1,9 milliárd forintot. A nem, vagy késedelmesen fizetők aránya eléri 20-25%-ot. A Szilvás utca 2 szám alatti társasházban 55 lakás található. Ebből 12 lakásban tartósan nem fizetnek az ott élők. A MIVÍZ és MIHŐ követelése 7.8 millió Ft.

*Az intézkedések nem érintik a szolgáltatási díjat folyamatosan fizet**ő**ket és azokat, akik részletfizetési megállapodást kötnek, valamint adósságrendezési eljárásban vállalják kötelezettségeik megfizetését. Az intézkedések a folyamatos szolgáltatás nyújtás biztosítása és a rendszeresen fizet**ő**k érdekében történik.*

A közüzemi követelések tekintetében a végrehajtási törvény moratóriuma megszűnt ezért a közeljövőben az ingatlan végrehajtások jelentős számú megindítását kezdeményezzük az érintettek felé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum