2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere levélben tolmácsolta a miskolci turisztikai vállalkozások kéréseit a kormányzat felé

Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere levélben tolmácsolta a miskolci turisztikai vállalkozások kéréseit a kormányzat felé

A koronavírus-járvány elsődleges és egyik legnagyobb kárvallottjai a turisztikai és a vendéglátóiparban működő vállalkozások, ezért Veres Pál polgármester több, mint 200 miskolci turisztikai, vagy turisztikában érintett vállalkozást keresett meg levélben, hogy kéréseiket, javaslataikat segítsen tolmácsolni és képviselni a döntéshozók irányába.

 

Ahogy a vállalkozásokat megkereső levelében fogalmazott „Közösen kell újra talpra állítanunk azt a szektort, amely több tízezer miskolci és Miskolc-környéki lakos közvetlen megélhetését biztosítja.”.

 

A megkeresett vállalkozások elsősorban a foglalkoztatás segítése, a munkahelymegőrzés, az adózás és a kormányzati támogatások terén fogalmaztak meg kéréseket és javaslatokat, amiket a polgármester levélben juttatott el a Magyar Turizmus Ügynökség és a Miniszterelnökség vezetőinek.

 

Ahogy a kormányzatnak írt levelében a polgármester fogalmazott: „A Miskolci vállalkozók nevében köszönöm, hogy a turizmus újra indításának kérdését kiemelten kezeli a kormányzat. Az ő nevükben mondhatom, hogy a miskolci és környékbeli vállalkozások minden lehetőségüket kihasználva alkalmazkodnak a kialakult helyzethez. A lehetőségeik azonban végesek. A döntések meghozatalában, az átmeneti módosítások bevezetésében a legfontosabb tényező most az idő. Minden nap számít. Minden nap vállalkozások, munkahelyek, családok menthetők meg a megfelelő döntésekkel.​”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek