2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Véradásszervező Központ Miskolcon

Május 8-a a Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapja.
190 évvel ezelőtt ezen a napon született Henry Dunant, aki a solferinói ütközet (1859) szemtanújaként, a sebesültek tragikus sorsát látva, 1863-ban Genfben létrehozta a nemzetközi vöröskeresztet és vörösfélholdat. A mozgalomhoz – amely ma már a világ legnagyobb segélyszervezeteként 187 országot tömörít – Magyarország 1881-ben csatlakozott.

A Vöröskereszt legismertebb tevékenysége a véradásszervezés. Azért, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, valamint vérkészítményekre és transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez, csak az elmúlt évben 1088 véradóeseményt koordináltunk a megyében. Ebből 502 –t Miskolcon. Így a megyeszékhelyen vért adó mintegy 7600 önkéntes 22.800 beteg gyógyulásához járult hozzá 2017-ben.

Nagyban segíti munkánkat, hogy egyre több intézmény, szervezet és cég számára lesz fontos a társadalmi felelősségvállalásnak ez a formája. Maguk is véradásra ösztönzik dolgozóikat, munkatársaikat, tagjaikat vagy diákjaikat. A partnerekkel, valamint a régi és új önkéntes véradásszervezőkkel való közvetlenebb találkozásra és munkára ad lehetőséget a Miskolc belvárosában nyíló VÉRADÁSSZERVEZŐ KÖZPONTUNK. A frekventált helyen működő irodából irányítják és szervezik majd kollégáink a megye és Miskolc kihelyezett véradásait.

A VÉRADÁSSZERVEZŐ KÖZPONT – a világnap alkalmából – 2018. május 7-én 9 órakor nyílik Miskolcon, a Városház tér 2. szám alatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek