2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Változnak a reklámcélú közterület-használat szabályai

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése 2020. január 30. napján tartott ülésén módosította a településkép védelméről szóló, valamint a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendeleteit.

 

A 2020. február 1.-től hatályos szabályozásnak megfelelően a közterületek reklám célú használata a korábbi gyakorlattól eltérően, reklámcélú közterület-használati szerződés helyett közterület-használati (hatósági) engedély birtokában, az abban meghatározott mértékű közterület-használati díj megfizetését követően lehetséges.

 

Reklámcélú közterület-használat csak abban az esetben engedélyezhető, ha a településképi rendelet szerinti településképi bejelentési eljárásban a hatóság a bejelentést tudomásul vette.

 

A reklámcélú közterület-használatot a Miskolci Önkormányzati Rendészet folyamatosan ellenőrzi és az engedély nélkül kitett hirdetések miatt megteszi a szükséges intézkedéseket.

 

A közterület-használati engedély iránti kérelmet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Építési és Környezetvédelmi Osztályához (3525 Miskolc, Városház tér 8.) kell benyújtani papír alapon, vagy elektronikus úton. A kérelem benyújtásával kapcsolatos tudnivalók, illetve űrlapok a https://www.miskolc.hu/ugyleiras/kozterulet-foglalas linken érhetők el.

 

A nem magánszemélynek minősülő kérelmezők a közterület-használati engedély iránti kérelmet kizárólag elektronikus úton nyújthatják be. Ha ezt az előírást figyelmen kívül hagyják, a kérelmet visszautasítják.

 

Az eljárás illetéke 3000 Ft, melyet illetékbélyeggel, vagy átutalással az önkormányzat 10700086-42689106-72000003 számú számlaszámára kell megfizetni.

 

A jogszabályváltozásra tekintettel felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy amennyiben a város közigazgatási területén a közterületet reklám, reklámhordozó, információhordozó (mint pl. építési reklámháló, megállító tábla, Citylight, CityBoard, kandeláber reklám, transzparens, reklámzászló, kreatív termékbemutató, autóbemutató, vagy ideiglenes kampány jellegű mobil tábla) létesítésére veszik igénybe, illetve kívánják igénybe venni, az erre irányuló kérelmet az előzőekben ismertetetteknek megfelelően kell benyújtani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek