2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Változik a parkolás és forgalmi rend Selyemréten

Június 6-tól már az új szabályok érvényesek Miskolcon

A lakosok kérésére két utcát és egy utcarészt vontak be a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területek közé Selyemréten. Az intézkedéstől azt várják, a környéken lakóknak kényelmesebb lesz a parkolás, a Strandfürdő vendégei pedig a 250 férőhelyes, Baross utcai ingyenes parkolót használják majd, a lakóépületek közötti parkolás helyett.

A parkolást szabályozó rendelet módosításával a Selyemrét utca, Augusztus 20. utca – az Augusztus 20. utca 7. szám előtti terület is –, valamint a Bajcsy Zsilinszky utca 54-58. szám közötti szakasz bekerült a díjfizetős parkolóövezetek közé – sárga zónaként -, ahol munkanapokon 08.00-tól18.00 óráig kell díjat fizetni. A területen 4 darab automatát is kihelyeztek, és még kettőt fognak üzembe helyezni a közeljövőben. A parkolási szabályok betartását június 6-ától ellenőrzik.

A kedvezményes lakossági – első autóra 2350 forint – és az adott zónára érvényes parkolóbérlet a Széchenyi u. 20. szám alatt, a Városgazda Kft. ügyfélszolgálatán kiváltható. A városrész óvodájában, bölcsődéjében is felhívták a szülők és az ott dolgozók figyelmét arra, hogyan és milyen – kedvező – feltételekkel tudnak bérletet vásárolni.

A selyemréti díjfizetős parkolás mellett az érintett utcákban június 6-tól változik a forgalmi rend is. Az utcákat „egyirányúsítják”, így egyszerűsödik a közlekedés, s ennek köszönhetően nő a parkolóhelyek száma. Ezzel együtt az érintett utcákban 30 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be.

Korábban maguk a lakók keresték meg a terület önkormányzati képviselőjét, Katona Ferencet, hogy vizsgáltassa meg a Selyemréti strandhoz közeli utcák díjfizetős parkolóövezetbe való bevonásának lehetőségét. A lakók szerint főleg strandidőszakban nehéz volt várakozóhelyet találni a munkából hazaérkezőknek, de sokan hagyták itt az autójukat a Tiszai pályaudvarra menet, annak ellenére, hogy a város a közeli Baross utcában egy 250 férőhelyes, ingyenes parkolót üzemeltet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek