2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Változás várható a MIKOM Nonprofit Kft. élén

Az önkormányzati választásokat követően azonnal beadta felmondását a MIKOM Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetője és főszerkesztője is. Veres Pál polgármesternek ezért azonnali megoldást kellett találnia a helyzet megoldására, hiszen vezetés nélkül maradt a város kommunikációs cége. A polgármester a tapasztalt televíziós szakembert, Varga Zoltánt kérte fel a MIKOM vezetésére, aki úgy vállalta el a felkérést, hogy addig kívánja betölteni a pozíciót, amíg stabilizálja, piaci alapokra helyezi a cég működését. Az elmúlt fél évben a MIKOM Nonprofit Kft. médiafelületeinek látogatottságát jelentős mértékben sikerült növelni, a cég gazdálkodását pedig a kinevezett ügyvezető stabilizálni tudta.

 

Tavaly decemberben 130 millió forintos veszteséggel vette át a céget az új ügyvezető. Áprilisig – a járványügyi helyzet ellenére is – sikerült stabilizálni a cég gazdálkodását és a tervezett eredményhez képest is 16 millió forinttal jobban zárta a negyedévet a MIKOM Nonprofit Kft. Vagyis, ha hasonlóképpen folytatódik a gazdálkodás, akkor év végére, egy év alatt sikerül ledolgoznia a társaságnak a megörökölt 130 millió forintos veszteséget.

 

A gazdasági mutatók mellett jelentősen javultak a MIKOM médiafelületeinek látogatottsági adatai is. A minap.hu internetes portál látogatottsága fél év alatt triplájára nőtt. Amíg tavaly átlagosan havonta 400 ezer olvasó látogatott el az oldalra, most volt olyan hónap, amikor 1,6 millióan olvasták a minap.hu cikkeit. A Facebook követők száma decembertől mostanáig 13 ezerről csaknem 23 ezerre nőtt, és kiugró a MIKOM Youtube csatornájának eredményessége is. Amíg decemberig mindösszesen 143 ezer videómegtekintést könyvelhetett el a cég, addig az elmúlt fél évben több, mint 1 millió ember nézte meg a Miskolc TV felvételeit.

 

A pozíció betöltését megelőzően Varga Zoltán jelezte, hogy csak addig kívánja betölteni az állást, amíg sikerül a MIKOM Nonprofit Kft. működését piaci alapokra helyezni. Mivel az elmúlt hónapokban mind a különböző médiafelületek látogatottsága, mind a gazdálkodás tekintetében sikerült pozitív változást elérni a cég működésében, ezért Varga Zoltán kérte ügyvezetői pozícióból való felmentését, és a továbbiakban kizárólag a MIKOM-on belüli szakmai irányítással szeretne foglalkozni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek