2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Útlezárások a Kocsonyafesztivál ideje alatt

Hét évnyi kihagyás után, 2020-ban hazatér a Miskolci Kocsonyafesztivál. Idén három napon át, február 14-től 16-ig három helyszínen – a Villanyrendőrnél, az Erzsébet és a Szent István téren – várják majd könnyűzenei programok a közönséget, a Szinva teraszon és további belvárosi helyszíneken pedig szórakoztató és családi rendezvények közül válogathatnak a fesztiválozók. A Kocsonyafesztivál három napja alatt a főutcán és környékén útlezárásokra kell számítani a Hunyadi utca Polgármesteri Hivatal előtti szakaszán, a Csizmadia köz 1. számnál, a Kandia utca 12 – 14. számnál, a Kazinczy utca 4. számnál, illetve a Széchenyi utca 52. számnál az alábbiak szerint:

 

Hunyadi utca, Polgármesteri Hivatal előtti útszakasz

A zárás kezdete február 14., 6.00 óra, a vége pedig február 16., 22.00 óra. Az előzetes egyeztetések alapján 6.00 és 10.00 óra között beengedik majd a kereskedőket, a Polgármesteri Hivatal által kiadott behajtási engedéllyel rendelkező áruszállítókat, lakosokat, közszolgáltatókat és a mozgáskorlátozott kártyával rendelkezőket. Reggel fél 10 után teljes lezárás lép életbe, mivel megkezdődnek a programok. Ezek a korlátozások a fesztivál minden napjára érvényesek.

 

Csizmadia köz 1. szám

A zárás kezdete február 13., 6.00 óra, a vége pedig február 17-én a délutáni időszak. A kezdő időpontban elindulnak a terület beépítési munkálatai, ennek megfelelően a Kormányhivatal munkatársait átirányítják a Régiposta utcai parkolóházba, a NAV munkatársait pedig a volt Szentpáli István Kereskedelmi Iskola udvarára. A fesztivál ideje alatt is biztosítják a NAV és a Kormányhivatal posta autóinak behajtását, illetve a Szemere utca 6-8 szám alatti lakosokat is beengedik kocsival, lakcímkártya felmutatása ellenében. Emellett biztosítják a lezárt területen működő vendéglátóipari egységek árufeltöltését is. 10.00 órától ugyanakkor ezt a szakaszt is teljesen lezárják mind a három napon.

 

Kandia utca 12 – 14. szám

Önkormányzati rendészek zárják le a területet február 13-án 6.00 órától egészen február 15-én 4.00 óráig. A hétvégi napokon kordonokat használnak majd, amit a járőrszolgálat munkatársai visszatérő jelleggel ellenőrizni fognak.

 

Kazinczy utca 4. szám

A villanyrendőri buszmegálló előtti területen színpad épül, a lezárás kezdete itt február 13., csütörtök, 21:00 óra, a vége pedig február 17., hétfő, hajnali 3 óra.

 

Széchenyi utca 52. szám

A lezárás kezdete február 14., 6.00 óra, a zárás vége pedig február 16., 22.00 óra. A Széchenyi utcára behajtási engedéllyel rendelkezők február 14. és február 16. között, 6.00-tól 9.30-ig behajthatnak a Kazinczy utca – Hősök tere irányából.

 

A lezárások mellett a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai folyamatos járőrszolgálatot látnak el, ennek elsődleges célja a fesztiválra érkezők tájékoztatása, útbaigazítása és segítése mellett a közbiztonság fenntartása.

 

A lezárt területekre csak behajtási engedély birtokában lehet behajtani, kizárólag a rendezvény nyitva tartási idején kívül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek