2021. 09. 27. hétfő

Adalbert
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Útfelújítások Miskolcon

Teljes útfelújításokat végeztek Miskolcon a  „Miskolc útfejlesztés I. ütem” című projekt részeként. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott pályázatában 399,78 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert 8 utca átfogó fejlesztésére.

 

Idén júliusban kezdődött útfelújítási projekt részeként 8 utca újult meg Miskolcon, ami az útfelületek mellett a járda és közmű szükség szerinti átépítését és felújítását is jelentette.

7 utcánál mindez szorosan kapcsolódik Miskolc sikeres gazdaságélénkítési törekvéseihez azzal is, hogy megfelelő elérést biztosít a gazdasági területek felé vállalkozások és munkavállalók számára egyaránt.

A DAM iparterület jobb megközelíthetősége érdekében közel 1.4 km hosszan felújították a Tímármalom, a Hold és a Szövő utca aszfaltburkolatát. A DIGÉP felé összesen 1,8 km hosszban megújult a Glanzer utca és a Kerpely, a Téglagyári út, valamint a Kabar utca útfelülete és részben azok járdái.

Az útépítés előtt a Hold, a Kerpely, a Glanzer utcában és a Téglagyári útnál a MIVÍZ Kft. elvégezte az ivóvízvezeték-rendszer felújítását, a Kabar utcában pedig kiépítették a csapadékvíz-elvezetést.

 

Elsősorban az erre tervezett kerékpárút indokolta a Görömbölyi út felújítását, ahol 1 km hosszan útszélesítést, padkarendezést és árokrekonstrukciót végeztek a szakemberek. 100 méternyi új, aszfaltozott útszakasz építésével megszűntették a görömbölyi városrész felől az utca zsákutca jellegét, így azon keresztül is megközelíthető Miskolctapolca.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 399,78 millió Ft.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum