2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Útfelújítások Miskolcon

Teljes útfelújításokat végeztek Miskolcon a  „Miskolc útfejlesztés I. ütem” című projekt részeként. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott pályázatában 399,78 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert 8 utca átfogó fejlesztésére.

 

Idén júliusban kezdődött útfelújítási projekt részeként 8 utca újult meg Miskolcon, ami az útfelületek mellett a járda és közmű szükség szerinti átépítését és felújítását is jelentette.

7 utcánál mindez szorosan kapcsolódik Miskolc sikeres gazdaságélénkítési törekvéseihez azzal is, hogy megfelelő elérést biztosít a gazdasági területek felé vállalkozások és munkavállalók számára egyaránt.

A DAM iparterület jobb megközelíthetősége érdekében közel 1.4 km hosszan felújították a Tímármalom, a Hold és a Szövő utca aszfaltburkolatát. A DIGÉP felé összesen 1,8 km hosszban megújult a Glanzer utca és a Kerpely, a Téglagyári út, valamint a Kabar utca útfelülete és részben azok járdái.

Az útépítés előtt a Hold, a Kerpely, a Glanzer utcában és a Téglagyári útnál a MIVÍZ Kft. elvégezte az ivóvízvezeték-rendszer felújítását, a Kabar utcában pedig kiépítették a csapadékvíz-elvezetést.

 

Elsősorban az erre tervezett kerékpárút indokolta a Görömbölyi út felújítását, ahol 1 km hosszan útszélesítést, padkarendezést és árokrekonstrukciót végeztek a szakemberek. 100 méternyi új, aszfaltozott útszakasz építésével megszűntették a görömbölyi városrész felől az utca zsákutca jellegét, így azon keresztül is megközelíthető Miskolctapolca.

A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 399,78 millió Ft.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum