2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Útfelújítások kormányzati támogatásból

230 millió forintból újulhatnak meg két dél-borsodi település belterületi útjai kormányzati támogatásból.

 A Kormány 2013 decemberi utolsó ülésén döntött arról, hogy két dél-borsodi település, Mezőcsát és Bükkzsérc belterületi útjai újulhatnak meg 230 millió forint értékben.

Ebből az összegből összesen 130 millió forint jut Mezőcsát Város Önkormányzatának, amely révén a 3307-es számú Nyékládháza-Tiszacsege összekötőútjának a településen áthaladó szakasza újulhat meg. Az erről szóló támogatási szerződést Tállai András, országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és dr. Domján László polgármester ünnepélyes keretek között írták alá január 29-én délelőtt a mezőcsáti Polgármesteri Hivatalban.

A dr. Domján László, Mezőcsát első embere kiemelte, hogy ezzel a támogatással egy hosszú ideje fennálló nehézségükre talált gyógyírt a Kormány. A beruházás révén jobb körülmények között juthatnak el a mezőcsátiak a munkahelyükre, a gyerekeik az iskolákba, óvodákba, illetve haza az otthonukba. Hozzátette, hogy ha a település legforgalmasabb útja kap új burkolatot az nagy öröm és jelentős mérföldkő egy ilyen kisváros életében.

Tállai András államtitkár kiemelte, hogy ez a támogatói szerződés aláírása és a beruházás megvalósítása az első fontos lépés Mezőcsát további életében, fejlődésében. Hozzátette, hogy ezt követően a várost tovább kell szépíteni, munkahelyeket kell teremteni, lehetőséget kell, hogy kapjanak a mezőcsáti kis- és középvállalatok, befektetőket, vállalkozókat kell hozni Mezőcsátra. Reményét fejezte ki, hogy a kormányzati támogatás megteremti a lehetőséget a további gyarapodásnak.

A bevezető gondolatok követően Tállai András államtitkár és dr. Domján László polgármester aláírták az útfelújításhoz nyújtott támogatásról szóló szerződést.

A Kormány által odaítélt 230 millió forint másik részét, a 100 millió forintot Bükkzsérc kapja meg, amelyet szintén útfelújításra fordít majd a dél-borsodi település. Az erről szóló támogatási szerződést január 30-án 13 órától írja alá Tállai András országgyűlési képviselő, Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Bükkzsérc polgármestere, Vasas Csaba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek