2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Újra megnyitott a Népkerti Söröző

Egy éven belül újra régi fényében tündökölhet a Népkerti Vigadó – Mintegy 400 fő befogadására lesz alkalmas.
A Vigadó sörkertje mától újra várja a vendégeket. Igaz nem reggel öt órától mint egykoron, hiszen azt a leírásokból tudjuk, hogy amikor 1903-ban megnyitott, az akkori szokásoknak megfelelően, már e hajnali órában reggeliztek ott az urak és a hivatalnokok.

A hivatalos átadáson a Vigadó új tulajdonosa, aki mint a megnyitón is elmondta, – „aki tulajdonképpen egy drótos ember”,- Barkóczi István a FUX Zrt. tulajdonosa – s nem is tudja mit keres ezen a számára idegen területen – csodálatos múltja, hangulata van és volt ennek az épületnek, s ezt szeretnék visszahozni, megidézni.

– Ez egy multifunkcionális hely lesz Miskolcon. Reményeink szerint hagyományosan a bálok és esküvők központja is lesz. Emellett egy jelentős kulturális központot szeretnénk létrehozni, ahol kisebb színdarabokat, és zenei eseményeket szervezünk majd. – mondta a tulajdonos.

 Bihall Tamás,
a BOKIK elnöke megnyitójában arról szólt, hogy Ő is gyakran volt is hajnal 5 órakor valamikor, amikor még a bálok kivilágos virradattig tartottak. Mint mondta, a tulajdonos személye a garancia arra, hogy ez az épület a nívós rendezvények helyszíne lesz, s ez a felújított komplexum garantáltan növeli majd Miskolc idegenforgalmi értékét.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a megnyitón hangsúlyozta, hogy újra szeretnék benépesíteni a város egykori immár 140 esztendős szabadidős helyszínét, a Népkertet, s a területnek szerves része a Vigadó is.

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek