2021. 08. 3. kedd

Hermina
1 EUR 356 HUF
1 GBP 416 HUF

Újévi köszöntés Szirmabesenyőn

– Gazdaság-, közösség- és infrastruktúrafejlesztés – ezt a három célt tűztük ki célul az önkormányzattal négy évvel ezelőtt,- mondta Huszti Gábor Szirmabesenyő polgármestere azon a mai újév köszöntő rendezvényen, amelyet már negyedik alkalommal tartanak, majd így folytatta:- Elsőként szeretném köszönteni, s köszönetet mondani azoknak a vállalkozásoknak, amelyek településünkön működnek, s hozzánk fizetik az adójukat. Nagyon sok fejlesztést köszönhetünk ezeknek az adóforintoknak, amely 10 évvel ezelőtt 51, ma padig 91 millió forintot jelent a költségvetésünkben. Az első képviseleti testületi ülésen javaslatot teszek majd az iparűzési adó mérséklésére, hogy még vonzóbbá tegyük a betelepülni akaró vállalkozásoknak, s az itt működőknek a települést.

 Az elmúlt időszakban két nagyobb cég is megtelepedett Szirmabesenyőben, ezek mind segítenek abban, hogy a település gazdaságilag erősödjön.

– Köszöntöm a civil szervezetek vezetőit is, akik sokat tesznek azért, hogy a közösségfejlesztés olyan jól működik, hogy  szinte nincs olyan hónap, hogy ne lenne valamilyen közösségi esemény. Február 10-én például negyedik alkalommal rendezzük meg a Röfi napot, és a kolbásztöltő versenyt.

Pályázatainknak köszönhetően tavaly fejleszthettük az egészségügyi központot, az iskolát és a rendőrőrsöt. Három év alatt 18 pályázatot nyertünk, amellyel 1 milliárd forint támogatást hoztunk el.– mondta az infrastrukturális fejlesztések kapcsán Huszti Gábor.


Az eseményen a meghívottak között volt Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Bogyay Ferenc, Miskolc rendőrkapitánya.

A pohárköszöntőjében az elnök azt mondta, hogy egy település akkor fejlődik igazán, ha vannak tervek, s azt meg is valósítják. Szirmabesenyő ilyen település. Kiemelte a nemrégiben megkötött testvérvárosi szerződés létrejöttét Huszt városával, amely – mint mondta, eleinte kulturális kapcsolat, ami persze nagyon fontos, de amikor már gazdasági együttműködéssé is válik, s mindkét településnek is ilyen módon válik hasznára, akkor még nagyobb jelentősége lesz.

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tíz új, szív alakú kupakgyűjtőt helyeztünk ki Miskolcon, a helyi önkormányzati képviselőkkel összefogva. Az összegyűjtött kupakokkal egyrészt rászoru…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum