2021. 10. 19. kedd

Nándor
1 EUR 361 HUF
1 GBP 428 HUF
Újabb lépés az IVS mentén

Újabb lépés az IVS mentén

Újabb lépés az IVS menténAz Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) keretében megújuló Dayka Gábor utca munkálatai megkezdődtek. Itt 200 és 170 méter, és egy híd, de összességében közel két kilométernyi út és négy híd megépítése a belvárosi körgyűrűhöz, ez a 2 milliárd fotrint értékű projekt kezdő eleme. Ma Simon Gábor országgyűlési képviselő, belvárosi biztos, Kéri Zoltán az MVF Kft. műszaki menedzsere és Vojvoda Barnabás a Swietelsky Kft területi igazgatója tájékoztatta a sajtó képviselőit a helyszínen, miközben a háttérben már dübörögtek a gépek.

A belvárosi rehabilitációban több részre lehet bontani az útépítést, ebből kettő szorosan a belvárosi körgyűrűhöz kapcsolódik, míg a harmadik az úgynevezett nyugati kapcsolat, vagyis a Kis Ernő utca meghosszabítása és kapcsolódása. Ez az első ütem, az utca meghosszabítása az északi tehermentesítő felé, és lesz egy kilenc méteres fesztávú híd a Szinván, a Zenepalota mögött. A tervek 2011- ig épülnek a különböző szakaszok, ezért ez idő alatt kicsit nehézkesebbé válik a belváros forgalma.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ismét útjára indul a KSH országos középiskolai statisztikai csapatversenye A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2021/2022-es tanévben is megrend…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum