2021. 09. 22. szerda

Móric
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Újabb „baba – mama” kórtermek a Gyermeksebészeti Osztályon

A miskolci Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály az ország legnagyobb gyermeksebészeti osztálya, mely a régió 0 – 18 éves korosztályának csaknem valamennyi sebészeti jellegű ellátását végzi. A gyermekek gyógyításának, utókezelésének elősegítése céljából jött létre 1995-ben az „Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért”. Az alapítvány számos nagy értékű műszer, valamint szakkönyvek, folyóiratok beszerzését tette lehetővé. Emellett az osztály dolgozóinak szakmai továbbképzéséhez is jelentős anyagi támogatással járult hozzá.
Az osztály dolgozói évek óta arra törekednek, hogy a gyermekek magas szintű szakmai ellátása mellett a szükséges benntartózkodásukat stressz mentesebbé, komfortosabbá tegyék, melyhez mindenekelőtt a kórházi kezelés során a szülő-gyermek kapcsolat megőrzése szükséges. Ennek érdekében olyan szobákat terveztünk létrehozni, ahol a szülő és a gyermek együtt lehet a gyógyulás teljes időtartama alatt. 2011-ben építette meg az osztály alapítványa az első úgynevezett baba-mama kórtermeket, melyek azóta is nagy sikerrel működnek, olyannyira, hogy gyakran a kifejezett igény miatt a tervezett műtétek időpontja is a baba-mama kórterem szabad helyeihez igazodik. Ismételt hosszas előkészítő munka után, melynek során felhasználtuk az addigi tapasztalatokat, valamint a szülők véleményét és igényét, a kuratórium úgy döntött, hogy az alapítvány jelentős összeget fordít további baba-mama kórtermek kialakítására. 2017 decemberében és 2018 januárjában a Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály D szárnyán nagyszabású átalakítás történt. A gyermekbarát betegellátás megvalósítása céljából újabb klimatizált baba-mama kórtermek épültek, melyekben 6 beteg szülővel együtt való elhelyezése vált lehetségessé. Megújult egy fürdőszoba, létrejött egy külön fürdőszobával rendelkező egy ágyas kórterem, melyben szintén a szülőt is el tudjuk helyezni. Felújításra került a részlegen található teakonyha és kezelő. A felsorolt helyiségekben teljes burkolat és bútor csere történt. A D szárny folyosóján is megtörtént a burkolat csere. A kor követelményeinek megfelelő korszerű világítás került kialakításra. Megújult a nővérállomás is. A felújított kórtermekben nővérhívó rendszer van. Ez a kb. 12 millió forintból történt átépítés nem jöhetett volna létre magánszemélyek, vállalkozások, cégek, a kórház vezetése, az osztály alapítványa és dolgozóinak összefogása, önzetlen támogatása nélkül. Az osztály dolgozói sok-sok órás szellemi és fizikai munkával – legtöbbször a szabad idejük feláldozásával – járultak hozzá, hogy az álomból valóság legyen.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazon közreműködőknek, akik a felújítás megvalósításában szerepet vállaltak, abc sorrendben:
Bau-Systeme 92 Kft.
Behinya Bt.
Bodnár Béla villanyszerelő mester és társai
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház vezetése
Csicsovszki András építésvezető Novient Kft.
Csuja Gábor Andor
DIPA Zrt.
Dr. Kiss Ákos Leventéné Gonda Erika
Dr. Pepper Holding Kft.
Ducsai Róbert STAVMAT Zrt. Kereskedelmi Igazgató
Éles Zoltán
Festék 96 Kft.
Fénycentrum
Geberit Kft.
Geostabil Kft.
Hajdú István HAJDIT Bt.
Hircsu Mariann látványtervező
Homoki-Zár Kft.
HUN-Therm Consulting Kft.
Kárpáti Zsuzsanna
Kiss István grafikus
Kriston Emese építész
Kovács Gergely Tivadarné őstermelő
La-To Beton Kft. Miskolc
Mapei Kft.
Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola
Nagy Zsolt asztalos mester és társai
Novák István Novient Kft.
Papp Imre – hangtechnika
Péter György Univentil Üzletház Kft.
Radácsi János RADEMED Orvosi Műszertechnikai Bt.
Rigips Divízió-Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.
Rostás László Miskolc város főépítésze
Spiko-Rex Kft. Vas György
Szatmári Épületgépészeti és Fürdőszoba Szaküzlet
TINÉ Kft.
Tóth Épületgépészeti Kft.
Tóth Tímea
Török Lona
Verdes Tibor STAVMAT Zrt.
Villámklíma Kft.
Viridis Pharma Gyógyszernagykereskedelmi Kft.
Ytong-falazóelemgyár
Zalakerámia Zrt.
Zimmermann Árpád

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárában 2021. szeptember 24-én, pénteken 16 órától rendezik meg a nyelve…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum