2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Tovább korszerűsitik a közvilágítást Miskolcon

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Közvilágítás energiatakarékos megvalósítása Miskolcon” című, projekt kertében tovább korszerűsíti a közvilágítást Miskolcon.
Miskolc több pontján is megújul a közvilágítás. A fejlesztés érinti a főközlekedési utakat és a parkokat is. A 451 millió forintos beruházás teljes összegét pályázatból finanszírozza a város.
Az idén megvalósuló európai uniós projektből mintegy 100 helyszínen szerelnek fel korszerű LED-es lámpatesteket Miskolcon. A tervek szerint ez érinti a 3-as és a 26-os főközlekedési út belterületén, az önkormányzat kezelésében lévő járda- és útvilágító lámpákat (873 darab). Az úgynevezett parkvilágítók közül 1510 darabot cserélnek , ami nem csak a parkokban, sétányok mellett elhelyezett lámpákat jelenti, hanem a társasházi övezetek utcai világítása is korszerűsödik, lecserélik például az ún. „kalapos” lámpákat is, amelynek köszönhetően a forgalmasabb útszakaszok is jobb megvilágítást kapnak.
Az új LED-es lámpák üzembe helyezésével minőségi javulás várható majd Miskolc számos területén, ami közlekedés- és közbiztonsági szempontból is jelentős. A korszerűsítéssel csökkenti a város a közvilágításra fordított energia-felhasználását is, évente mintegy 1.000.000 kWh-val, amely mintegy 5600 háztartás éves áramfelhasználása.
2011-ben történt már hasonló világításkorszerűsítés Miskolcon, akkor a Palóczy utcán 22, a Szemere kertben 14 új LED-es lámpát telepítettek, amelyek 35 százalékkal fogyasztanak kevesebb energiát elődeiknél.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek