2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Titkok városa helyett, az együttműködés városa legyen Miskolc!

Fogalmazott Veres Pál, aki a Velünk a Város Egyesület, a miskolci ellenzéki pártok és a Függetlenek SZIVE civil szervezet támogatásával indul polgármester-jelöltként. Veres Pál programjából is ismertetett részleteket, kiemelve, olyan várost képzel el, ahol jó élni, és amit a helyiekkel együtt építhet, irányíthat. “Ez a város nem álom, közelebb van, mint gondolnánk. Mindenkit partnernek tekintünk, aki tenni akar Miskolcért.”

Miskolc csodálatos adottságokkal rendelkezik, hatalmas lehetőségeket rejt magában – mondta. – Hiszünk abban, hogy a miskolciak lelke, tehetsége, lokálpatriotizmusa csodákra képes. Tudnunk kell azonban, hogy csökkenő lakosságszám mellett nincsen növekedés, elvándorlásból nem lesz fejlődés. Ezért alkotjuk meg a Nagy-Miskolc programját, ami annyit jelent, hogy képes újra valódi régióközpontként működni, egy olyan hely, ahová más városokból jönnek, mert jó itt élni, valamint egy hely, ahonnan nem akarnak elmenni az itt élők, illetve ahová vissza akarnak térni azok, akik korábban elmentek innen.

Jelmondatuk: Virágozzon Nagy –Miskolc!

Azt szeretné, az a szakmai csapat, aki a program kidolgozásában is részt vesz, hogy a város valódi gazdája legyen a közterületeinek, zöldterületeinek, azaz a Zöld Város koncepciót a mindennapokban is érezzék a miskolciak. Valamint: minden városrészben legyen család- és gyermekbarát központ, közösségi terek, parkok, minőségi játszóterek.

A sajtótájékoztatón elhangzott az a kérdés, hogy mivel magyarázza azt, hogy a 19 választókerület képviselőjelöltjei között olyan nevek vannak, akik korábban különböző pártok képviselőjeként részt vettek a politikában. Hogyan képzelhető el így a függetlenség? Veres Pál azt válaszolta, hogy nagyon sok emberrel beszélgettek, s a döntést úgy hozták meg, hogy azokkal dolgoznak együtt, akik tenni szeretnének a városért, s ezt föl is vállalják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek