2021. 09. 16. csütörtök

Edit
1 EUR 349 HUF
1 GBP 408 HUF

Szikszó ösztöndíjasai

Hagyomány már Szikszón , hogy a város támogatja a tehetséges közép és felsőoktatási képzésben részt vevő diákjait.   A 2017/ 2018-as tanulmányi esztendőre  is meghirdették ezt a felhívást.

Szikszó számára fontos, hogy  a  tehetség , teljesítmény alapján jutalmazzuk  azokat a szikszói diákokat, akik kiemelkedőek a tanulmányaikban – mondja Füzesséri József , Szikszó polgármestere. A település gazdasági fejlődése lehetővé teszi, hogy évről évre  egy iskolai esztendőn- 10 hónapon-  keresztül  hozzájáruljunk  a diákok költségeihez. A nyílt pályázat, ami egy kidolgozott szempontrendszer szerint működik, nagyon népszerű a szikszói lakhellyel rendelkező diákok körében. Ez egy igazi megmérettetés, és nemcsak anyagi segítség, de büszkeség is ma Szikszó Ösztöndíjasának lenni.

A 2017/ 2018-s  esztendő díjazottjai :

Az I. kategória győztese az elért pontszám alapján Tóbiás Dániel Alex, az Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki mesterképzési szak hallgatója lett, aki 10 hónapon keresztül nettó 30.000 forint ösztöndíjat kap.

A II. kategóriában Kovács Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia szakos hallgatója nyert, aki szintén 10 hónapon keresztül nettó 20.000 forint ösztöndíjban részesül.

A III. kategóriában Kádas Dorottya, a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulója érdemelte ki az ösztöndíjat, aki szintén 10 hónapon át havi nettó 10 000 forintban részesül.

Az ösztöndíjpályázat különdíjasai :  Kiss Dániel, a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulóját és Petus Melinda, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának angol nyelv és kultúra – német nyelv és kultúra szakos hallgatója. Ők szintén 10 hónapon keresztül  tízezer forint ösztöndíjban részesülnek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gömörszőlősi Őszelő kulturális nap az ország mesés csücskében, a Szíves Fogadó közösségi ház átadásával és a Gömöri Termékbolt megnyitásával.  …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum