2022. 01. 19. szerda

Sára, Márió
1 EUR 356 HUF
1 GBP 428 HUF

Szibériai hideg jöhet a héten – Megnyitják a Városházát a melegedni vágyók előtt

Szibériai hideg zúdulhat a Kárpát-medencére a hét második felében – erre figyelmeztetnek a meteorológiai előrejelzések, amelyek szerint viharos szélre és havazásra is számítani kell, a hőmérséklet pedig helyenként -10, -20 fok alá is eshet csütörtöktől.

Mindezeket figyelembe véve, Veres Pál polgármester kezdeményezésére megnyitják a Városháza kapuit a melegedni vágyók előtt és igény esetén egy pohár forró teát is adnak az oda betérőknek.

Nem csak a Városház nyitja meg azonban a kapuit a várható nagy hidegre való tekintettel, a Búza téri és a felső-majláthi MVK-végállomásokra is bemehet majd bárki melegedni.

A szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy ha valaki a nyílt utcán ülő, vagy fekvő embert lát, nézze meg, nincs-e szüksége segítségre, és ha kell, értesítse a mentőszolgálat munkatársait, vagy a szociális szolgálatokat. Az egyedül élő idősek szomszédságában lakókat pedig arra kérik, időről-időre „nézzenek rá” szomszédaikra, hogy megy-e náluk a fűtés, és nem szorulnak-e esetleg segítségre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum