2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Százezer forintos díjat ajánlott fel Szikszó a nyomravezetőnek

Mély megdöbbenéssel és őszinte szívvel gyászol Szikszó város lakossága, önkormányzata. Szerdán este derült fény arra ugyanis, hogy brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak egy idős házaspárt Szikszón. Füzesséri József Szikszó polgármestere együttérzését fejezete ki a hozzátartozók felé, és felajánlotta a rendőrségnek az együttműködését. Százezer forintos nyomravezető díjat ajánlott fel annak, aki információival hozzásegíti a rendőrséget a tettesek kilétének a kiderítéséhez.
Füzesséri József Szikszó polgármestere az eset kapcsán arról beszélt, sajnos a kormány tavaly megfogalmazott ígéretei a rendőrség, közbiztonság megerősítésére nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Észak-Magyarországon azt látják, nem bocsátanak a rendőrség számára olyan erő forrásokat, amely növelné a hatékonyságot.   Szikszó polgármestere arra kéri Magyarország miniszterelnökét, hogy gondolja újra a rendőrség anyagi,szakmai, erkölcsi támogatásának lehetőségeit.
Hozzátette azt is, a brutális bűncselekmények megakadályozása, megfékezése nemcsak rendőri, közbiztonsági kérdés. Olyan társadalmi folyamatok indultak el ebben a halmozottam hátrányos térségben, amelynek a megoldását a nem lehet csak rendőri, rendfenntartó eszközökkel megoldani. Sajnos mind a mai napig nem született meg az a kormányprogram, amely kezelni tudná a mélyszegénységben élők problémáit, valamifajta kivezető utat, alternatívát mutatna ezeknek az embereknek. A Szikszón élők azt tapasztalják a kilátástalanság egyre erőszakosabb és brutális eseményekhez, bűncselekményekhez vezet.
Szikszó Önkormányzata a civil összefogás keretében eddig is mindent megtett azért, hogy a városban élők biztonsága javuljon. Szervezés alatt van a városban például az úgynevezett utca menedzseri rendszer, ahol minden utcának egy képviselőjével szoros kapcsolatot tart fenn az önkormányzat. Az önkéntesek egyik feladata a vigyázzunk egymásra személet kialakítása az adott kis közösségben.
Szikszón az összefogás erősítésére közbiztonsági fórumot hívnak össze április 22-én délelőtt 11 órára, amelyen részt vesznek az polgárőrség, a rendőrség, az önkormányzat és a civil szféra képviselői.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek