2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Skill labor a Megyei Kórházban Miskolcon

Elsőként kezdte meg működését az országban – a klinikák mellett – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban a Skill-labor.

 Országos projekt eredményeként az un. „Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program” (EFOP) során a nagy vidéki egyetemi központokban és a megyei kórházakban „Skill-laborok” segítik a munkát, képzést, oktatást.

Miskolcon, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórházban több mint 450 millió forintból valósult meg a beruházás.

A Skill-labor (a megyei kórházban két helyszín: SKILL-1. – SKILL-2.) nem más, mint orvosi, kórházi szimulációs központ.

A projekt célja, hogy minél felkészültebb, gyakorlottabb orvosok, szakdolgozók kerüljenek az egészségügybe. Az orvostanhallgatóknak, szakdolgozóknak így az „éles” vizsgálatok előtt lehetőségük van modern szimulációs eszközökön – babákon, „fantomokon” – gyakorolni. Ma már szinte minden, a betegellátáshoz szükséges orvosi beavatkozás modellezhető és elsajátítható.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban két helyszín is rendelkezésre áll: kialakítottuk a Skill-2-es labort, amely az orvosképzést szolgálja; a Skill-1-es labor pedig főként a szakdolgozó képzés helyszíne. Ezt szintén most bővítették, fejlesztették.

(Ezen helyszínen évtizedek óta évi 1500 szakdolgozó képzését bonyolítják, szervezik. Ez az egészségügyi szakképzéssel és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának együttműködésével, illetve saját oktatási csoportunk aktív részvételével, vezetésével történik. A kollégák oktató kórtermeket rendeztek be, ápolási gyakorlatokat tartanak, emellett szervezik az újraélesztési – oktatási programot.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek