2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Síkosságmentesítés Miskolcon

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Hóügyelete az időjárási előrejelzés alapján 4 szórógéppel várja a délutáni csapadékot. Tegnapról mára két géppel a magasabban fekvő és forgalmasabb közösségi közlekedéssel érintett útvonalakat is megszórták.

Miskolcon vasárnap hajnaltól folyamatos az utak síkosságmentesítése, általában 2 szórógép dolgozik a városi utakon. A munkavégzés során elsőként a nagy forgalmú közösségi közlekedéssel érintett és magasabban fekvő utak, autóbuszvonalak (Avas, Komlóstető, Bodótető) gépi síkosságmentesítése kezdődött meg homok-só keverékkel. Amikor ezeken a kiemelt útvonalakon a munkavégzés megtörtént, akkor kerülhetett sor a gyűjtő utakra, a meredek és forgalmas mellékutcákra, ezeknek a szórása jelenleg is tart.
Amennyiben a délutáni csapadék mennyisége indokolja, úgy további szóróautók állnak munkába újra a nagy forgalmú és magasabban fekvő közösségi közlekedéssel érintett útvonalakra koncentrálva.

Hétfőn kora reggel a Városgazda közel 500 munkatársa kezdte meg ismét a városban a kézi síktalanítást, először a gyalogátkelőhelyeken, a közterületi lépcsőknél és rámpáknál, valamint a villamos- és buszmegállóknál.

A téli hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáknál az engedélyezett és környezetvédelmi előírásoknak megfelelő szóróanyagok kerülnek felhasználásra, így a főutcán környezetbarát ásványi anyag, Lillafüreden és Miskolctapolcán homok, a város más részein útszóró só és homok keveréke.

Az autóval közlekedők a szóróautó mögött a szórás miatt tartsanak megfelelő követési távolságot, a gyalogosok körültekintően közelítsék meg a gyalogátkelőket, a buszra, villamosra történő le- és felszállásnál is legyenek óvatosabbak.
A Hóügyelet fogadja a lakossági bejelentéseket a 06-70-685-200006-70-685-2000 telefonszámon vagy a hougyelet@varosgazda.hu email címen.

Kérjük, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…