2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Selyemréti strand: engedély nélkül módosított a Hajdú-Ép, szerződést bontott Miskolc város

Új, gyorsított eljárást követően új kivitelezővel folytatódhat a Selyemréti Strandfürdő építése, a fejlesztés így csak jövőre készülhet el. A Miskolci Turisztikai Kft. pénteken bontotta fel a Hajdú-Ép Kft.-vel megkötött kivitelezői szerződést, mivel a cég a város érdekeit veszélyeztetve nem tartotta be annak rendelkezéseit.


Mint ismeretes, tavaly október 21-én, a Selyemréti Strandfürdő felújítására, építésére kiírt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően kötött a Miskolci Turisztikai Kft. vállalkozási szerződést a Hajdú-Ép Kft.-vel. Cél az EU-s támogatással is megvalósuló Selyemréti Strandfürdő felújítása, új medencék megépítése volt. A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, az utóbbi időszakban a Hajdú-Ép Kft. többször megszegte a vele kötött szerződést, ezt a kivitelezés alapdokumentumai is alátámasztják.

Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője elmondta,hogy a munkaterületet még október 21-én átadták a kivitelezőnek, aki majd egy hónapos csúszással kezdte el a munkát.A mostani felmondásnak több oka van: az egyik, hogy június 4-én utólagos akadályoztatás miatt 126 napos késést jelentettek be, a másik, hogy kivitelező eltért a szerződéstől, nem az abban foglalt építőanyagokat használta, az engedély nélküli anyagokhoz pedig sem a megbízó, sem pedig a közreműködő szervezet nem járult hozzá.

A késés okaként – folytatta – olyan indokokat hoztak, melyeket a műszaki ellenőrök alapos vizsgálat után tételesen cáfoltak, ezért azt nem fogadták el, így pénteken megküldték a Hajdú-Ép Kft. felé is a szerződés felmondását.
Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője ismertette az eljárás menetét: először a tervezővel kellett volna egyeztetniük az esetleges módosításról, aki – amennyiben hozzájárul azokhoz – kiad egy egyenértékűségi nyilatkozatot. A költségek átszámolása után előzetes engedélyeztetésre kell beadni mindezt a közreműködő szervezetnek.
Ezeket a lépéseket a Hajdú-Ép kihagyta, ezzel pedig veszélyeztette az elnyert 491 millió forint lehívását.  Ezért fejezzük be közös munkát a Hajdú-Ép Kft.-vel.

Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának elnöke a megkezdett munka folytatásához türelmet, támogatást és megértést kért minden miskolcitól.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek