2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Rendkívüli közgyűlést tartottak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés rendkívüli ülést tartott kedden délután a Megyeházán. Összesen hét előterjesztést tárgyalt meg a testület.

Török Dezső, a közgyűlés elnöke nyitotta meg az ülést. A határozatképesség megállapítását követően elfogadták a napirendet. Elsőként a megyében működő, elismert leader helyi akciócsoportok által elkészített helyi fejlesztési stratégiákkal kapcsolatos, a jóváhagyást megelőző egyetértési jogkört gyakorolta a testület. Az előterjesztéshez három határozati javaslat tartozott, mindegyiket elfogadták.

A Tisza vízgyűjtőn működő területi önkormányzatok regionális, nemzetközi összefogásával kapcsolatos együttműködési megállapodás aláírásának jóváhagyásáról is döntött a testület. Ennek értelmében megfigyelő tagként kapcsolódik a kezdeményezéshez megyénk.

Jóváhagyták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és a Soltész Nagy Kálmán úti Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány támogatását. Előbbi esetben szabadegyetemi képzéshez, utóbbinál pedig az iskolai kápolna ikonjának a támogatását hagyta jóvá a testület.

Ezt követően zárt ülés keretében tárgyaltak egy a NORDÁ-val és két pályázattal kapcsolatos előterjesztést. 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…