2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

Rendkívüli közgyűlést tartottak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés rendkívüli ülést tartott kedden délután a Megyeházán. Összesen hét előterjesztést tárgyalt meg a testület.

Török Dezső, a közgyűlés elnöke nyitotta meg az ülést. A határozatképesség megállapítását követően elfogadták a napirendet. Elsőként a megyében működő, elismert leader helyi akciócsoportok által elkészített helyi fejlesztési stratégiákkal kapcsolatos, a jóváhagyást megelőző egyetértési jogkört gyakorolta a testület. Az előterjesztéshez három határozati javaslat tartozott, mindegyiket elfogadták.

A Tisza vízgyűjtőn működő területi önkormányzatok regionális, nemzetközi összefogásával kapcsolatos együttműködési megállapodás aláírásának jóváhagyásáról is döntött a testület. Ennek értelmében megfigyelő tagként kapcsolódik a kezdeményezéshez megyénk.

Jóváhagyták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány és a Soltész Nagy Kálmán úti Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány támogatását. Előbbi esetben szabadegyetemi képzéshez, utóbbinál pedig az iskolai kápolna ikonjának a támogatását hagyta jóvá a testület.

Ezt követően zárt ülés keretében tárgyaltak egy a NORDÁ-val és két pályázattal kapcsolatos előterjesztést. 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum