2023. 05. 28. vasárnap

Emil, Csanád
1 EUR 372 HUF
1 GBP 428 HUF

Pártpolitika helyett várospolitikát

Miközben Miskolcot és az itt folyó munkát, a békés, pártérdekeken felülemelkedő építkezést nemcsak a környező települések és más nagyvárosok vezetése, hanem Magyarország kormánya is elismeri és a városvezetést partnernek tekinti – hiszen itt nyílik majd meg a Creative Region elnevezésű, négy megyeszékhely fejlesztéseit kormányzati támogatással összefoglaló program irodája, és éppen most kapott csaknem 300 milliós kormányzati támogatást a város -, addig sajnos a helyi Fidesz képtelen felülemelkedni saját kicsinyes pártérdekein.

 

Szomorú, hogy kizárólag saját, rövidtávú érdekeiket tartva szem előtt, politikai haszonszerzés céljából folyamatosan pocskondiázzák Miskolcot, és a Fidesz-közeli médiumok csatornáit használva mindent megtesznek azért, hogy lejárassák a várost és az itt élő embereket.

 

Most éppen azt a rémhírt terjesztik, hogy jobboldali érzelmű munkatársakat rúghatnak ki a városházáról politikai okokból, de arról, hogy ezt a légből kapott vádat mégis mire alapozzák, egy szót sem szóltak. Valószínűleg azért, mert ez az újabb méltatlan lejárató akciójuk is csak egy azoknak a sajtótájékoztatóknak a sorában, amelyekkel tudatosan igyekeznek befeketítetni Miskolcot az ország nyilvánossága előtt.

 

Az igazság azonban az, hogy Miskolc város jelenlegi vezetése nem tartja számon munkatársainak pártiszmpátiáit, vallási, politikai meggyőződését, hanem csak és kizárólag a teljesítményt, az elvégzett munkát nézi, ez az oka annak, hogy rengeteg olyan munkavállaló dolgozik jelenleg is a miskolci városházán – akár kiemelt, vezető beosztásban is – akik már a 2010 és 2019 alatti, Kriza-érában is a hivatal dolgozói voltak.

 

A jelenlegi városvezetés hisz abban, hogy a vallási, politikai meggyőződés mindenki magánügye, és amiatt senkit nem tervez sem szankcionálni, sem kirúgni, mivel az ilyesmit elfogadhatatlannak és megengedhetetlennek tartja.

 

Az viszont tény, hogy 2010 után, amikor a Fidesz-KDNP koalíció vezette a várost rendszeresek voltak a vélt vagy valós politikai meggyőződés miatti tisztogatások nemcsak a városházán, hanem a városi cégeknél is, tucatjával bocsátották el az általuk baloldalinak tartott munkavállalókat, sokuk ellen koncepciózus eljárásokat indítva, hamis, alaptalan feljelentésekkel.

 

Nem meglepő hogy az előző városvezetés alatt tucatnyi munkaügyi per indult csak a városházán, míg a jelenlegi városvezetés hivatalba lépésétől eltelt időszakban egyetlen ilyet sem kezdeményezett senki.

 

Mindezek fényében arra kérjük a helyi fideszes és KDNP-s képviselőket, hogy pártpolitikusok helyett végre legyenek valóban várospolitikusok, saját, kisstílű politikai érdekeik helyett pedig dolgozzanak végre a városért és az itt élőkért, hiszen alighanem ezért választották meg őket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életet ajándékozott a Rotary
Újabb 3 gyermek szívműtétjét finanszírozta a Gift of Life program Több, mint 13 éve a Magyar Rotary kiemelt programja a Gift of Life – Ajándékozz …