2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Paktum a munka kapuja

Hárommilliárd forintos foglalkoztatási program indult Miskolcon. A  Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja című projektet az önkormányzat konzorciumban valósítja meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal és a Miskolc Holding Zrt-vel. A programmal a helyi foglalkoztatás növekedését, szintjét és a város gazdaságának fejlődését kívánják elősegíteni.
A foglalkoztatási együttműködés (Paktum) célja, hogy a városban és annak vonzáskörzetében együttműködés, partnerség alakuljon ki a munkaerőpiac érintett szervezetei, intézményei között. A program során egy közösen kidolgozott stratégia mentén, a valós munkaerő-piaci keresleten és kínálaton alapuló képzési, oktatási és humán fejlesztési, illetve foglalkoztatási programok valósulnak meg.
A Miskolc Holding Zrt. létrehozott két irodát, melyek a projekt szolgáltatásait igénybe vevő munkáltatók (Paktum iroda) és a munkát vállalni szándékozók (Munkaerő-piaci tanácsadói iroda) igényeinek kiszolgálását biztosítják. A munkaerő-piaci tanácsadó iroda a Hunyadi utca 19. sz. alatt kezdte meg működését, ahol a tanácsadók felkészítik a jelentkezőket a képzések elvégzésére, munkavállalásra, mindezt személyes mentori tevékenységgel egészítik ki.
A program társadalmi-gazdasági jelentősége, hogy a vállalatok új, megfelelően képzett munkaerőhöz jutnak, a célcsoportokban csökkenhet a munkanélküliség, nőhet a foglalkoztatottság, ami gazdasági növekedéshez vezethet, biztosabb társadalmi háttérrel. A fejlesztések eredményeként valós munkaerő-piaci igényeken alapuló képzési és támogatási rendszer jön létre, fenntartható módon javítva a város foglalkoztatási mutatóit.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 2 943 000 000 Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek