2022. 01. 24. hétfő

Timót
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Országosan négy idősotthonban kezdik meg az oltást, a miskolci Őszi Napsugár Idősotthon is köztük van

Országosan négy idősotthonban kezdik meg az oltást, a miskolci Őszi Napsugár Idősotthon is köztük van

Miskolc Város Önkormányzata a koronavírus-járvány első- és második hullámában is megtett mindent, hogy az általa üzemeltetett idősotthonokban mindenki biztonságban legyen. A járványügyi kiadások, elvonások ellenére, sokszor erőn felül, de folyamatosan biztosította ezen intézmények számára a védekezéshez szükséges eszközöket: maszkokat, gumikesztyűt, fertőtlenítő szereket.

Az idősotthonok lakói védelmében pedig elsőként, a kormányzati intézkedéseket több esetben megelőzve vezette be Miskolc Város Önkormányzata a látogatási tilalmat, valamint szigorította az otthonokba való beléptetés, belépés rendjét. Ezeken túl a város saját költségen végezte el a fenntartása alá tartozó idősotthonok lakóinak tesztelését.

Ezen szigorításoknak köszönhetően, ha a járványt nem is lehetett kizárni teljes mértékben, de annak terjedését sikerült lassítani.

Miskolc Város Önkormányzata ezen erőfeszítések után örömmel fogadta a hírt, hogy a kormány döntése alapján a miskolci Őszi Napsugár Idősotthon is bekerült azon négy intézmény közé, ahol az országban elsőként kaphatnak védőoltást az ott dolgozók és a lakók.

Az idősotthonokba mobil oltócsoportok érkeznek, és a már bevezetett protokoll szerint oltják be az érintetteket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum