2021. 09. 29. szerda

Mihály
1 EUR 359 HUF
1 GBP 418 HUF

Nővérszálló – FELÚJÍTÁS

A Borsod–Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a legnagyobb ágyszámú és betegforgalmú egészségügyi intézmény. Stratégiai jelentőségű létesítményként hatalmas prevenciós, gyógyító, rehabilitációs, oktató és kutató potenciállal bír nemcsak országos, hanem európai szinten is.

A meglévő humánerőforrás megtartása, illetve a fiatal pályakezdők számára történő vonzóbbá tétel érdekében a kórház folyamatosan törekszik arra, hogy megfelelő lakhatási körülményeket tudjon biztosítani – kedvező anyagi feltételek mellett – munkavállalóinak. Ennek érdekében – keresve a pályázati lehetőségeket – az orvosszállóinak, és az orvos lakásainak külső energetikai felújítása már megvalósult az előző években. A belső felújítások is folyamatosak – saját forrásnak köszönhetően.
A most induló beruházás során – a Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései KEHOP-5.2.10. konstrukció részeként – a jelenleg üresen álló miskolci, Blaskovics utcai Nővérszálló épület külső energetikai felújítása valósul meg.
Az épület 1962-ben készült, műszakilag és funkcionálisan elavult, erősen amortizálódott; az építés óta felújítás, korszerűsítés nem történt.
Most, a projektnek köszönhetően a környező épületek homlokzati struktúrájához, színéhez és az egységes településképi arculati megjelenéshez illeszkedően újítjuk fel az ingatlant.
A felújítás részeként az épület külső homlokzati falazata 16 centiméter vastag hőszigetelő rendszert kap, emellett a lábazat és a tető utólagos hőszigetelése is megvalósul. Valamennyi külső nyílászárót – magas hőtechnikai követelményeknek megfelelő -, korszerű, új nyílászárókra cserélünk.
Megújuló energiaforrással az épület jelenleg nem rendelkezik, de a fejlesztés során új, napelemes rendszert helyezünk el a lapostetős rész teljes felületére.
A felújításhoz 104 millió támogatást nyert az intézmény, amelyet mintegy 40 millió forintnyi önerővel egészít ki. A külső felújítás kivitelezése 2020 első félévében befejeződik.
A felújítás eredménye egy korszerű, alacsony fenntartási költségű épület lesz majd.
Jelen felújítás kapcsolódik az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) EFOP-2.2.0-16-2016-00001 Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése projektjéhez, amelynek részeként ezen épület belső felújítására kerül majd sor. Ezen projekt tervezési szakasza lezárult, hamarosan indul a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás.
A fejlesztési projekt során 61 – egy ágyas, fürdős, mini konyhás – lakóegységet alakítunk ki az épületben, illetve a közösségi terek is megújulnak. A lakóegységek szükség esetén plusz egy ággyal bővíthetőek, amennyiben a majdani lakók igénylik azt. A belső felújítás gépészeti és elektromos felújítást is tartalmaz.
A két felújításnak köszönhetően egy korszerű, minden igényt kielégítő nővérszálló jön létre, amelyet várhatóan 2021. első félévétől vehetnek birtokba majd a leendő lakói.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Úgy tűnik nincs megállás Tordai István „szerepváltásában”, aki korábban olyannyira sikeresen játszotta el a 007-es ügynököt, hogy most egy újabb kisfi…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum