2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Nemsokára érkeznek a helyi adókkal kapcsolatos levelek

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Adóhatósága jogszabályban foglalt kötelezettségének eleget téve 2019. áprilisában csatlakozott az ASP rendszer ASP.ADO szakrendszeréhez, azaz a helyi adóhatósági feladatok támogatását végző központi informatikai szolgáltatáshoz.

A 2020. március 16. napján esedékessé váló, első félévi adófizetési kötelezettség teljesítésével kapcsolatos adószámla kivonatok elkészítése, majd előállításra történő átadása Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Adó Osztálya részéről a fentiekben hivatkozott ASP.ADO szakrendszeren keresztül megtörtént.

 

Az önkormányzati adóhatóságoknál jelentkező feladatellátás egyidejűsége miatt a szakrendszerek és a postai szolgáltató leterheltsége megnőtt, amely tőlünk független körülményként késleltette az adóhatósági küldemények kézbesítését.

Mindez nemcsak Miskolcon, hanem minden megyei jogú városban okozott problémát.

Valamennyi értesítő és készpénzátutalási-megbízás, azaz sárga csekk kézbesítése folyamatban van, amelyek megérkezéséig kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét.

 

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy az E-önkormányzat portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu) elérhető szolgáltatás használatával valamennyi adónem tekintetében lehetőség van a kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó helyi adóegyenleg (adószámla és a felszámított késedelmi pótlék) elektronikus lekérdezésére, illetve az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettség elektronikus úton, bankkártyával történő megfizetésére.

 

Az E-önkormányzat portálon elérhető szolgáltatások igénybevételéhez KAÜ azonosítás szükséges.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Adó Osztálya, illetve az osztály munkatársai továbbra is készséggel állnak az Adózók rendelkezésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek