2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Nemsokára érkeznek a helyi adókkal kapcsolatos levelek

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Adóhatósága jogszabályban foglalt kötelezettségének eleget téve 2019. áprilisában csatlakozott az ASP rendszer ASP.ADO szakrendszeréhez, azaz a helyi adóhatósági feladatok támogatását végző központi informatikai szolgáltatáshoz.

A 2020. március 16. napján esedékessé váló, első félévi adófizetési kötelezettség teljesítésével kapcsolatos adószámla kivonatok elkészítése, majd előállításra történő átadása Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Adó Osztálya részéről a fentiekben hivatkozott ASP.ADO szakrendszeren keresztül megtörtént.

 

Az önkormányzati adóhatóságoknál jelentkező feladatellátás egyidejűsége miatt a szakrendszerek és a postai szolgáltató leterheltsége megnőtt, amely tőlünk független körülményként késleltette az adóhatósági küldemények kézbesítését.

Mindez nemcsak Miskolcon, hanem minden megyei jogú városban okozott problémát.

Valamennyi értesítő és készpénzátutalási-megbízás, azaz sárga csekk kézbesítése folyamatban van, amelyek megérkezéséig kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét.

 

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy az E-önkormányzat portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu) elérhető szolgáltatás használatával valamennyi adónem tekintetében lehetőség van a kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó helyi adóegyenleg (adószámla és a felszámított késedelmi pótlék) elektronikus lekérdezésére, illetve az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettség elektronikus úton, bankkártyával történő megfizetésére.

 

Az E-önkormányzat portálon elérhető szolgáltatások igénybevételéhez KAÜ azonosítás szükséges.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Adó Osztálya, illetve az osztály munkatársai továbbra is készséggel állnak az Adózók rendelkezésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum