2023. 06. 8. csütörtök

Medárd
1 EUR 369 HUF
1 GBP 429 HUF

„Nem fogadta el a városi rendészet beszámolóját a szakbizottság

A miskolci rendészet működésében feltárt szakmai hibák és hiányosságok miatt az önkormányzat rendészeti bizottsága nem tudta támogatni a városrendészet beszámolóját. A beszámoló csak az emlékezetkiesésben szenvedő Fidesznek tetszett, amely hetekkel korábban még lelkesen kritizálta a rendészet dolgait.

 A miskolci önkormányzat rendészeti bizottságának múlt heti ülésén tárgyalta a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) 2019-es beszámolóját. A Rendészet tavalyi működése során számos szakmai hibára derült fény, sajnálatosan emlékezetes lett több, a városban felháborodást kiváltó indokolatlan intézkedés. A szervezet gazdálkodása, hatékonysága sem érte el az új városvezetés által meghatározott minőséget és célokat. Mindezek ismeretében a bizottság nem szavazta meg a MIÖR 2019-es beszámolóját, ugyanakkor munkájáért köszönetet mondott minden hivatástudattal rendelkező, áldozatkész rendésznek.

A rendészeti bizottság állásfoglalása összhangban van a MIÖR átalakításával foglalkozó koncepcióval, amelyet szeptember elején fogadott el. Ebbe számos javaslat szerepel a Rendészet hatékonyabbá tételére, a párhuzamosságok megszüntetésére, a személyi állomány munkavégzésének optimalizálására, a jobb munkaidő kihasználására. A hatékony működés érdekében a Rendészet infrastrukturális hátterét is átvizsgálták, különös tekintettel a rendészek által használt épületek, járművek működési, üzemeltetési és fenntartási költségeire. Az átalakításról szóló koncepció fontos része a Rendészet szakmai tevékenységének értékelése.

A bizottsági szavazás során a számos kritika miatt a Velünk a Város frakció többsége nem tudta támogatni a MIÖR beszámolóját, a Rendészet munkájával eddig elégedetlen Fidesz-KDNP bizottsági tagja viszont megszavazta. Fideszes politikus nem először, és várhatóan nem utoljára fordult szembe korábbi véleményével, ilyen rövid időn belül azonban különösen látványos. A miskolciak emlékezhetnek még az augusztusi közgyűlésre, ahol a Rendőrség beszámolójáról szóló vitában a kormánypártiak kritizálták legélesebben a Rendészet munkáját. Most már látható, a Fidesz MIÖR-rel kapcsolatos állásfoglalásának érvényessége csak arra a pár órára szólt. Amint politikai céljaik azt kívánták, lejárt parkolócédulaként  dobták a kukába, szemrebbenés nélkül mondva ellent korábbi érveiknek, önmaguknak.

 

Velünk a Város frakció”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek