2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Ne szűnjön meg a miskolci sebészet!!!

Nem lesz a miskolciaknak sebészeti ellátása! Megszűnik az a miskolci sebészet, amely 158 esztendeje működik a városban, s a Semmelweis Kórház épületeiben is, már december 2-án lenne 115 éve, hogy megnyitotta kapuit a betegek előtt.

Harminc kiváló orvos, egy összekovácsolódott osztály szakmai léte, munkája válik bizonytalanná, ezzel a lépéssel. Tudjuk, hogy többen is gondolkodnak azon a lépésen, hogy családjukkal elhagyják a várost, s máshol szolgálják az egészségügyet. Eltávozhat majd újabb olyan kiváló szellemi potenciál, aki nem kevés hozzáadott értéket adott a városnak.

Mi ez ha nem újabb erőforrás pocséklás?

Nem értjük az okokat, de olvasóink sem, hiszen az alábbi levél érkezett szerkesztőségünkhöz?

„Tisztelt Szerkesztőség!

 Amióta megjelent a lapokban hír, hogy jövőre már csak a Megyei Kórházban lesz Miskolcon sebészet, egyfolytában az a kérdés motoszkál bennem, hogy miért veszik el tőlünk Miskolciaktól a jól működő sebészetet?

Engem kétszer is műtöttek a Semmelweis Kórház sebészetén, – Szűcs főorvos, és Marjas doktor – kitűnő szakorvosok mentették meg az életemet, s most ezt a kiváló szakorvosi gárdát szétverik, s megszüntetik azt, amire méltán büszke lehet még a MISEK.

Miért nincs helye a sebészetnek a gyönyörűen megújuló Semmelweis Kórház tömbjeiben? Nagyon örülünk, hogy felújítják a Csillagpontban az épületeket, de az a megyei betegek ellátására is kevés, hiszen ha nem így van, akkor miért a hosszú várakozási lista?

Hogy leszünk mi Miskolciak ezentúl ilyen zsúfoltságban ellátva?

Megszüntették a városi sürgősségit is, most már ott kell órákat várnunk a megyeiben, most majd a sebészeti ellátással is így járunk. Amikor egy orvos a város polgármestere, azt hinné az ember, hogy legalább a polgárok egészsége fontos számára, de úgy látszik a megszüntetés a fontos, nem az ellátás.

Arra kérem a szerkesztőséget, hogy keressen választ a város és a kórház vezetésétől, mert minket Miskolciakat nagyon felháborít ez az eljárás, s ha kell aláírásgyűjtést is szervezünk azért, hogy megmaradjon a város sebészete!

Tisztelettel,

M.- né

Név és cím a szerkesztőségben

Miskolc, 2015.07.27.”

Mit mond a város vezetése? Kinek a döntése?

Természetesen azonnal eljuttattuk a levelet a Miskolc város vezetéséhez, ahonnan azt a szóbeli tájékoztatást kaptuk, hogy nincs kompetenciája a város vezetésének már ebbe az ügybe beleavatkozni.

A levél másolatát Dr.Tiba Sándornak, a MISEK igazgató  főorvosának is elküldtük, s tőlük még várjuk a választ.

Orosz B.Erika

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…