2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Napelemmel termelik az energiát a Megyei Kórházban

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL NAPELEMES RENDSZER KIÉPÍTÉSE VALÓSULT MEG A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI KÓZHÁZ ÉS EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ KÖZPONTI TELEPHELYÉN
A Kórház célul tűzte ki, a fenntartása alatt üzemelő épületek villamos energia fogyasztásának csökkentését, ezért pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című konstrukcióra.

A pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív programokért Felelős Helyettes Államtitkársága támogatásra alkalmasnak ítélte meg.
A Kórháznak a „Napelemes rendszer kiépítése a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház központi telephelyén” elnevezésű projekt keretén belül nyílt lehetősége napelemes rendszer kiépítésére. A Kórház négy épületének tetőfelületének déli oldalán kerültek napelemek elhelyezésre.
A Kórház jelenlegi éves fogyasztása 7.031.046 kWh. A kiépített Napelemes Rendszer mérete 184 KWp, tervezett éves villamos energia termelése 178.231 kWh. Így a fejlesztés hatására a Kórház épületeinek villamos energia fogyasztásának 2,5% -a termelhető meg.

A projekt a Magyar Állam és az Európia Unió 100%-os támogatásával, összesen 116,7 MFt -ból valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…