2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Nagymama- unoka tábor Szikszón

Nagymamáknak és unokáknak szerveznek napközis tábort Szikszón augusztusban. A rendhagyó és különleges eseményen nemcsak a szórakozásé és a kikapcsolódásé lesz a főszerep, hanem az idősebb generáció  és a fiatalok közötti értékek közvetítésére is hangsúly helyeződik.

Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere- aki  egyben vezetője is a programnak – arról beszélt :valóban rendhagyó ez az esemény , hiszen ilyen formában még nem pihentek, nyaraltak együtt szervezetten  Szikszón. A cél az, hogy az internet világában jól mozgó fiatal nemzedék is átadja a tudását az idősebbeknek, a nagymamák pedig a hagyományos szikszói életforma értékeit mutassák meg.

A július végétől két turnusban  megrendezendő tábort- amelynek a szikszói uszoda udvara ad otthont-  Szikszó Önkormányzata és Gyermekesély Alapítvány finanszírozza.

A háromszori étkezéssel az öt nap alatt gazdag programokról gondoskodnak a szervezők. Két nap kirándulással telik majd, fürdőzéssel és egy város vagy várlátogatással.  A tervek szerint a nagymamák elhozzák majd a táborba a féltve őrzött kézimunkáikat, és horgolni, kötni, hímezni tanítják az unokákat. Az elkészített munkákból majd kiállítást szerveznek az Inkubátor Házban.

A háztartással kapcsolatos tennivalókba  is bepillantanak majd.  A nagymamák kertjeiben megtermett babot, borsót, hagymát, közösen válogatják és tisztítják a gyerekekkel. Lesz közös sütemény sütés is kedvenc receptek alapján.

Egy turnusban 32 főt tudnak majd fogadni. Jelentkezni Takács Lászlónénál lehet facebookon, vagy személyesen Szikszó Polgármesteri Hivatalban július végéig lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek