2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Nagy értékű orvosi műszereket kapott a mezőkövesdi rendelőintézet

Két nagy értékű orvosi műszert adott át Mága Zoltán hegedűművész a Mezőkövesd és Környéke Lakosságának Egészségéért Alapítványon keresztül a mezőkövesdi rendelőintézete részére, segítve a kardiológiai betegek gyógykezelését – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.
A hegedűművész a Hangok és Harangok jótékonysági fesztiválsorozata részeként szeptemberben adott hangversenyt a mezőkövesdi Jézus Szíve katolikus templomban, a bevételt pedig magánadományával egészítette ki, hogy a város számára megvásárolhassák az orvosi műszereket.

Az átadott két 24 órás vérnyomásmérő monitor a szív- és érrendszeri problémákkal küzdő betegek gyógyulását és gyógykezelését segíti.

Tállai András, a város országgyűlési képviselője az eseményen elmondta: fontos, hogy odafigyeljünk a rászorulókra. “Fontos, hogy gondoskodjunk róluk, támogassuk őket és adományainkkal segítsük életük jobbá tételét”. A képviselő köszönetet mondott Mága Zoltánnak példaértékű jószolgálati tevékenységéért.

Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere arról beszélt, hogy a városi rendelőintézet több mint 48 ezer ember ellátásáért felelős. A pénteken átadott adománynak köszönhetően kétszer annyi betegen tudnak egy időben vizsgálatot végezni, így jelentősen csökken a várakozási idő.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész emlékeztetett arra, hogy a Hangok és harangok jótékonysági fesztiválsorozat rendkívüli sikerrel zárult, másfél hónap alatt csaknem 100 millió forint értékben tudtak segítséget nyújtani több mint 10 ezer embernek. A hátrányos helyzetű gyermekek támogatása mellett kiemelt jelentőségűnek nevezte, hogy Mezőkövesd mellett Pécsett és Szegeden is átadhattak életmentő orvosi műszereket a gyermekkórházak számára és még karácsony előtt a budapesti Heim Pál Gyermekkórház számára is átadnak egy nagy értékű orvosi műszert.

“A legnagyobb és legfőbb érték az élet, és a legnagyobb kincsünk a gyermek, ezért minden segítséget és támogatást meg kell adnunk számukra” – fogalmazott a Pro Caritate-díjjal is kitüntetett hegedűművész.

A mezőkövesdi templomban szeptemberben gyűjtött adományokból és a hegedűművész mecénásainak segítségével egy leukémiában szenvedő kislány steril szobáját is sikerült kialakítani, hogy biztonságosan épülhessen fel otthonában a csontvelő-átültetés után. A hegedűművész emellett kétmillió forint értékben cipővel és iskolaszerekkel is támogatta a Mezőkövesden élő hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek